Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού θα κατασκευάζεται το Volvo EX30;

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού θα κατασκευάζεται το Volvo EX30;

ΝΕΑ

Πού θα κατασκευάζεται το Volvo EX30;

ΝΕΑ

Η Volvo θα κατασκευάζει το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό της μοντέλο και εντός ευρωπαϊκών συνόρων.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μυστικό πως η Volvo  κατά κύριο λόγο κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της και στη Μέση Ανατολή και στην Κίνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή πινελιά εξαλείφεται εντελώς.

Το EX30 συνεχίζει τη φιλοσοφία των μικρών SUV της Volvo και πρόκειται για ένα μεγάλο πρότζεκτ της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού αναμένεται να ανταγωνιστεί το Jeep Avenger.

Το μικρότερο SUV της Volvo έχει ήδη παρουσιαστεί (στις 6 Νοεμβρίου θα μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις) και ξεκινά να παράγεται στο εργοστάσιο στην Κίνα. Από το 2025 θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο της μάρκας στη Γάνδη, στο Βέλγιο, με σκοπό τη μεγαλύτερη παραγωγή και την κάλυψη της παραγγελιοληψίας.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo είχε αναφέρει παλαιότερα για το νέο ηλεκτρικό της SUV, ότι θα κατασκευάζεται στο Ζαντζιάκου της Κίνας, όπως και έγινε, με το μοντέλο να είναι έτοιμο να φτάσει στα χέρια των πρώτων αγοραστών στις αρχές του 2024.

Τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται στο βελγικό εργοστάσιο προβλέπεται να εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα εξάγονται παγκοσμίως. Στη Γάνδη ήδη παράγονται το XC40 και το αμιγώς ηλεκτρικό C40.

Advertisement

Ο επικεφαλής της Volvo, Τζιμ Ρόουαν τόνισε πως η απόφαση της παραγωγής του EX30 και στην Ευρώπη είναι απολύτως λογική, αφού στοχεύουν να καλύψουν στο 100% τη μεγάλη ζήτηση του κοινού για το μοντέλο.

Advertisement

Στη Volvo έχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς το κοινό στο οποίο απευθύνονται είναι καινούριοι πελάτες, νέοι άνθρωποι και καθημερινοί αγοραστές.

Εφόσον αυτές οι προσδοκίες αποδειχθούν και στην πράξη, τότε και η παραγωγή του μοντέλου στο Βέλγιο θα κριθεί ως επιτυχημένη επιλογή, εφόσον θα μπορούν να το διανείμουν προς κάθε χώρα και ενδιαφερόμενο μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους παραδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Volvo EX30 έχει επιδόσεις supercar!
Σημαντική αύξηση πωλήσεων για την Volvo
Ψηφίστε: Σας αρέσει το ηλεκτρικό Volvo ΕΧ30 που μόλις ήρθε Ελλάδα;

Advertisement