Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η ανανεωμένη Porsche Macan

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η ανανεωμένη Porsche Macan

ΝΕΑ

Επίσημο: Η ανανεωμένη Porsche Macan

ΝΕΑ

Όπως ήταν προγραμματισμένο η Porsche προχωρά στην ανανέωση της Macan με αυξημένη ισχύ για κάθε έκδοση κινητήρα και αναβαθμίσεις τόσο εκτός όσο και εντός.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Porsche προχωρά σε ένα facelift της Macan μέχρι να λανσαριστεί του χρόνου το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που θα πωλείται παράλληλα με τις συμβατικές εκδόσεις. Οι εκδόσεις S και GTS έχουν αποκτήσει λίγη περισσότερη ισχύ, ενώ η Turbo έχει καταργηθεί. Συγκεκριμένα:

Στην κορυφή της γκάμας της Macan βρίσκεται η GTS με τον bi-turbo V6 των 2,9 λίτρων που αποδίδει 440 άλογα εμφανίζοντας αύξηση κατά 60 από το προηγούμενο μοντέλο. Η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,3 δευτερόλεπτα και με το πακέτο Sport Chrono η τελική φτάνει τα 272 χλμ./ώρα. Η GTS έχει και ένα βελτιωμένο πακέτο αερανάρτησης που «κατεβάζει» το αμάξωμα κατά 10 χλστ.

Advertisement
Advertisement

Η Macan S εφοδιάζεται επίσης με τον ίδιο V6 2.9 (αντικαθιστά τον παλιό τρίλιτρο V6) που και αυτός είναι ισχυρότερος (κατά 26 άλογα) σε αυτή την έκδοση και φτάνει τους 380 ίππους. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 4,6 δλ. με τελική στα 259 χλμ./ώρα.

Η βασική Macan έχει έναν αναβαθμισμένο δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo με την ισχύ να αυξάνεται στα 265 άλογα (από τα 245). Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 ολοκληρώνεται σε 6,2 δλ. και η τελική αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο PDK διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις και το σύστημα ελέγχου πλαισίου και τετρακίνησης PTM.

Advertisement

Αισθητικά, η ανανεωμένη Macan έχει αποκτήσει μια πιο δυναμική εμφάνιση χάρη στην επανασχεδιασμένη μάσκα και διάφορα άλλα σημεία μαζί με τα LED φωτιστικά σώματα. Υπάρχουν νέα χρώματα και τροχοί από 19 έως 21 ίντσες.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει μια ελαφρώς ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με αρκετούς νέους απτικούς διακόπτες που αντικαθιστούν τους φυσικούς γύρω από την βάση του επιλογέα κίνησης. Νέο είναι το τιμόνι που μας παραπέμπει στην 911, ενώ η οθόνη αφής είναι στις 10,9’’.

Οι πωλήσεις της ανανεωμένης Macan θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή: Porsche 911 GT3
Νέα Porsche Cayenne Turbo GT: Θηρίο 640 ίππων (video)
Αυτά είναι τα ταχύτερα που έχουν αλώσει το Νurburgring!