Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο! Εξόφληση Τελών Κυκλοφορίας ή κατάθεση πινακίδων έως 28/02

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο! Εξόφληση Τελών Κυκλοφορίας ή κατάθεση πινακίδων έως 28/02

ΝΕΑ

Επίσημο! Εξόφληση Τελών Κυκλοφορίας ή κατάθεση πινακίδων έως 28/02

ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών που επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του Newsauto.gr

Advertisement
Advertisement

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που είχαν πραγματοποιήσει άρση ακινησίας το 2021 καταβάλλοντας μειωμένα (αναλογικά) Τέλη Κυκλοφορίας βάζει η Υπουργική Απόφαση του Απόστολου Βεσυρόπουλου η οποία ξεκαθαρίζει ότι η εκ νέου κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας μπορεί να γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2022 και για την συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών.

Το θέμα το είχε αναδείξει μόνο το Newsauto.gr μετά από εκατοντάδες μηνύματα αναγνωστών και ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι επικοινωνώντας με κάποιες εφορίες τους είχαν ενημερώσει ότι η παράταση κατέθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας δεν ισχύει για όσους είχαν πληρώσει μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η υπουργική Απόφαση ξεκαθαρίζει το τοπίο αναγράφοντας ότι:

«Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2022, που λήγει στις 31.12.2021, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία, παρατείνεται έως και 28.2.2022.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Advertisement

28 Δεκεμβρίου 2021»

Επίσης η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην περίληψη της υπουργικής Απόφασης για παράταση προθεσμίας για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2022 και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία επισημαίνει ότι:

Advertisement

«Α) Αντικείμενο
Απόφαση για παράταση της προθεσμίας για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2022 και την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, η οποία λήγει στις 31-12-2021.

Β) Περιεχόμενο
Η παρούσα απόφαση παρατείνει την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2022, η οποία λήγει στις 31-12-2021, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως και τις 28/2/2022.

Γ) Πεδίο Εφαρμογής
Οι εν λόγω διατάξεις καταλαμβάνουν τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2022 και αφορούν τους ιδιοκτήτες/κατόχους αυτοκινήτων οχημάτων, καθώς και όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην επιβολή και είσπραξη των τελών αυτών αλλά και στον έλεγχο της νόμιμης κυκλοφορίας των οχημάτων

Advertisement

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να εξοφλήσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2022 ενώ όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2022 θα αναγκαστούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου να θέσουν ηλεκτρονικά σε φορολογική ακινησία τα οχήματά τους.

Επίσης να υπενθυμίσουμε πως η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας www.aade.gr/mycar και με λίγα κλικ ολοκληρώνουν τη διαδικασία. Πάντως αν οι Αρχές διαπιστώσουν ότι κινείται παράνομα το όχημα τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ!

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το ΦΕΚ όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλη Κυκλοφορίας με άτοκες δόσεις
Πότε θα ισχύσουν το 2022 τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα
Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοχοι ΙΧ που έχουν κάνει άρση ακινησίας (Updated)