Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοχοι ΙΧ που έχουν κάνει άρση ακινησίας (Updated)

Ελλάδα 6:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοχοι ΙΧ που έχουν κάνει άρση ακινησίας (Updated)

ΝΕΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοχοι ΙΧ που έχουν κάνει άρση ακινησίας (Updated)

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η παράταση στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας θα ισχύει και για όσους έχουν πληρώσει μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας το 2021.

Advertisement
Advertisement

Ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο σχετικά με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν πραγματοποιήσει άρση ακινησίας εντός του 2021 καταβάλλοντας αναλογικά (μειωμένα) Τέλη Κυκλοφορίας και δεν γνώριζαν αν ισχύει η παράταση στην επανακατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, η παράταση στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας θα ισχύει και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν πραγματοποιήσει άρση ακινησία εντός του 2021 καταβάλλοντας μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας και θα μπορούν να κινήσουν κανονικά τα οχήματά τους έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022. Αν τώρα επιθυμούν να συνεχίσουν να κινούν τα οχήματά τους και μετά τις 28/2/20222 θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό των Τελών Κυκλοφορίας 2022 ενώ αν θέλουν να κινήσουν για μειωμένο χρονικό διάστημα το αυτοκίνητό τους εντός του 2022 τότε θα πρέπει να θέσουν και πάλι σε φορολογική ακινησία το όχημά τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και να αναμένουν τη νέα Υπουργική Απόφαση που θα ενεργοποιεί και πάλι τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι βέβαια να ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο, με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, σε… αναμμένα κάρβουνα θα κάθονται χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν πραγματοποιήσει άρση ακινησίας το 2021 καταβάλλοντας αναλογικά (μειωμένα) Τέλη Κυκλοφορίας καθώς η ανακοίνωση της παράτασης εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας αλλά και κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας από το υπουργείο Οικονομικών δεν διευκρίνιζε αν περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι που δόθηκε επίσης η γενναία παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2021 η διευκρινιστική εγκύκλιος ξεκαθάριζε ότι όσοι έχουν πραγματοποιήσει άρση ακινησία καταβάλλοντας αναλογικά Τέλη Κυκλοφορίας μπορούν να επανακαταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας τους έως την νέα προθεσμία εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας που είχε οριστεί επίσης προς τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αν διαπιστωθεί ότι το όχημα κινείται ή ότι το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, με τις πινακίδες επάνω, τότε -πλέον των διπλάσιων Τελών Κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής-, επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου!

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως το 2020 κατατέθηκαν 134.000 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ενώ το 2019 ο αντίστοιχος αριθμός κυμαίνονταν σε κάτω από τις 85.000 πινακίδες.

Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι η εφαρμογή myCAR ενημερώνει τον κάτοχο ότι η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας ή δεν έχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα!

Advertisement

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες απλά εισέρχονται στην πλατφόρμα www.aade.gr/mycar, και χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου του Taxisnet μπορούν να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας ή να εκτυπώσουν τη βεβαίωση μη οφειλής Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση που θέλουν να μεταβιβάσουν το όχημά τους.

Φωτογραφία: Eurokinisi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γενναία παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2022
Μία φορά εντός του 2021 η άρση ακινησίας με μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας

Advertisement