Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από τα πόσα κυβικά θα ξεκινά η νέα Mercedes-AMG GT;

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από τα πόσα κυβικά θα ξεκινά η νέα Mercedes-AMG GT;

ΝΕΑ

Από τα πόσα κυβικά θα ξεκινά η νέα Mercedes-AMG GT;

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του διθέσιου coupe της Mercedes-AMG, όπως είχε προαναγγελθεί δεν θα διατίθεται μόνο με τον twin turbo V8 που εξασφαλίζει επιδόσεις αντάξιες ενός supercar.

Advertisement
Advertisement

Ήδη έχουμε πληροφορίες που αφορούν στην αντίστοιχη έκδοση της SL, για την οποία από τα κεντρικά στο Affalterbach γίνεται προσπάθεια να έχει το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις.

Η νέα αυτή επιλογή του κινητήρα, θα συνδέει άμεσα την επόμενη γενιά του κορυφαίου coupe της εταιρείας, με το απόλυτο hot hatch, την Mercedes-AMG A 45. Η επιλογή του δίλιτρου turbo που θα συνδυάζεται και με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα που θα προσθέτει λίγη επιπλέον ισχύ, είναι ύψιστης σημασίας για την επιτυχία του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα για τις επιδόσεις των εκδόσεων με τον twin-turbo V8 αλλά σίγουρα δεν θα του λείπει ο δυναμισμός. Τα στοιχεία που έχουμε από την αντίστοιχη νέα SL, τη Mercedes-AMG SL 43 είναι αποκαλυπτικά. Η ισχύς είναι 381 ίπποι και η ροπή 480 Nm, ενώ με το 48V σύστημα προστίθενται για μικρό χρονικό διάστημα επιπλέον 14 ίπποι.

Η AMG για την SL 43 κάνει λόγο για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 275 χλμ./ώρα, οπότε και είναι ασφαλές να θεωρούμε πως η AMG GT 43 ως ελαφρύτερη, θα είναι έως και 2 δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορη στην επιτάχυνση. Σε ότι έχει να κάνει με την τελική ταχύτητα, δεν θα μας κάνει εντύπωση το να φτάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Advertisement

Στο Instagram και συγκεκριμένα στο λογαριασμό με το όνομα ildar_project, είδαμε ένα πολύ εύστοχο ψηφιακό σκίτσο (το χρυσαφί που έχουμε εδώ), με το οποίο αποδίδεται εξαιρετικά το τι περιμένουμε να δούμε από το νέο μοντέλο της Mercedes-AMG. Το θετικό είναι πως η δίλιτρη εκδοχή της AMG GT θα είναι μόνο μια έκδοση, μια και σε πρώτη φάση, το αυτοκίνητο που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες, θα διατεθεί και με το V8 τετράλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, η απόδοση του οποίου θα είναι πάνω από 830 ίπποι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Indian να την πιεις στο ποτήρι
Αυτό είναι το ηλεκτρικό Toyota των 23.000 ευρώ
McLaren: Έχει προσεγγίσει τη Red Bull για κινητήρες από το 2026