Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται νέο Mitsubishi Colt

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Έρχεται νέο Mitsubishi Colt

ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται νέο Mitsubishi Colt

ΝΕΑ

To Mitsubishi το Colt επανέρχεται στο προσκήνιο με σύμμαχο τη συνεργασία με τις Renault και Nissan.

Advertisement
Advertisement

Το ιαπωνικό supermini είχε γνωρίσει μεγάλη απήχηση και στη χώρα μας, με ολοκληρωμένη γκάμα τρίθυρου, πεντάθυρου και cabrio αμαξώματος, ενώ το ισχυρό CZT αποτελούσε το κερασάκι στην τούρτα.

Οι εποχές ωστόσο άλλαξαν και αντί να περιμένουμε hot εκδόσεις για το νέο Colt, καλύτερα να συμβιβαστούμε με την υβριδική τεχνολογία. Αυτό είναι ότι καλύτερο μπορεί να δανείσει άλλωστε η συμμαχία με τις Renault και Nissan που αποτελεί και το κρυφό χαρτί για την πιθανή επιτυχία του νέου Colt.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα το ιαπωνικό μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τα άλλα δύο «ξαδελφάκια» του. Η πλέον ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η υβριδική έκδοση 140 ίππων που προέρχεται από turbo 1.600άρη βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε και από την περίπτωση του Renault Clio E-Tech.

Το teaser των Ιαπώνων δεν μας επιτρέπει να δούμε και πολλά παραπάνω παρά μόνο το λογότυπο Hybrid EV, που υποδηλώνει την τάση των ανθρώπων της Mitsubishi για εξηλεκτρισμό του νέου Colt. Το ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους εκτιμάται για τις αρχές του 2023, ενώ νωρίτερα περιμένουμε και την πλήρη αποκάλυψη του. Να τονίσουμε πως το νέο Colt θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στη Bursa της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΕ: Νέο ιστορικό χαμηλό στις πωλήσεις νέων ΙΧ – Ποιες εταιρείες άντεξαν
Πρώτη γεύση από το νέο και ευρωπαϊκό Μitsubishi ASX
Το μέγεθος μετράει: Χαριτωμένο μικρό ηλεκτρικό από την Mitsubishi