Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από το νέο και ευρωπαϊκό Μitsubishi ASX

Ελλάδα 21:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη γεύση από το νέο και ευρωπαϊκό Μitsubishi ASX

ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από το νέο και ευρωπαϊκό Μitsubishi ASX

ΝΕΑ

Στις πρόσφατες ανακοινώσεις του γκρουπ Renault–Nissan–Mitsubishi δόθηκαν στην δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες για το επόμενης γενιάς ASX.

Advertisement
Advertisement

Στην μεγάλη εκδήλωση του γαλλο-ιαπωνικού γκρουπ, στην οποία ανακοινώθηκαν τα μεγάλα σχέδιά του για τον εξηλεκτρισμό και τα νέα μοντέλα έως το 2030, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η πρώτη αναφορά στον διάδοχο του Μitsubishi ASX.

To νέο ASX θα βρίσκεται στην αγορά το 2023 και σύμφωνα με τα σχέδια των υπευθύνων της εταιρίας θα έχει κοινά μηχανικά μέρη με το Renault Captur και το Nissan Juke.

Θα χρησιμοποιεί δηλαδή την πλατφόρμα CMF-B η οποία υπάρχει κάτω από τα Renault Clio και Dacia Sandero, όπως και στο νέο Renault Arkana.

Advertisement
Advertisement

Aν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμα για τους κινητήρες, το σίγουρο είναι ότι θα επιλεγούν μοτέρ από τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις, βενζίνης 1,0 TCe, 1.3 TCe, πετρελαίου 1,5 dCi ακόμα και υβριδικές με τον 1.6 βενζίνης και διπλά ηλεκτρικά μοτέρ.

Με δεδομένο ότι το νέο ASX θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο στην Ευρωπαϊκή αγορά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εφοδιάζεται με τα κινητήρια σύνολα E-Tech της Renault με τους 140 και 160 ίππους, με την plug-in υβριδική έκδοση να έχει αυτονομία 50 τουλάχιστον χιλιομέτρων.

Advertisement

Από την πρώτη εικόνα-teaser που δόθηκε επίσημα από την εταιρία, βλέπουμε ένα ιδιαίτερα δυναμικό σχήμα, με έντονες γραμμές στο εμπρός μέρος, τονισμένους θόλους και μία αεροδυναμική οροφή που καταλήγει σε ένα κουπέ τελείωμα στο πίσω μέρος. Διαφορετική είναι και η μάσκα, με νέα και πιο μοντέρνα σχεδίαση και πολύ λεπτά LED φώτα ημέρας.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο ASX θα βγει στην αγορά μέσα στο 2023, και θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ενίσχυση της παρουσίας της εταιρίας στην Ευρώπη, μετά την απόφαση που είχε παρθεί για απόσυρση των SUV της από τις αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μέγεθος μετράει: Χαριτωμένο μικρό ηλεκτρικό από την Mitsubishi
Ηλεκτρική επίθεση από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi|
Νέο Mitsubishi Vision Ralliart: Ένα «τουμπανιασμένο» Outlander PHEV