Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Ήρθε στην Ελλάδα η πρώτη Lamborghini Urus Pearl Capsule

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: Ήρθε στην Ελλάδα η πρώτη Lamborghini Urus Pearl Capsule

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Ήρθε στην Ελλάδα η πρώτη Lamborghini Urus Pearl Capsule

ΝΕΑ

Το επιβλητικό SUV της Lamborghini με τους 650 ίππους και σε αυτό το μοναδικό χρώμα έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία Trident Cars

Advertisement
Advertisement

Το όνομα και μόνο της Lamborghini προκαλεί δέος και σε αφήνει να ονειρευτείς αλλά και να ταξιδέψεις σε έναν διαφορετικό κόσμο. Η ιταλική φίρμα έχει συνδέσει το όνομά της με την ταχύτητα και την εκκεντρική σχεδίαση κάτι που ελάχιστες μάρκες στον κόσμο μπορούν να προσφέρουν.

Άλλωστε όταν σκεφτόμαστε μοντέλα της Lamborghini το μυαλό μας πηγαίνει στην κατηγορία των super cars, δηλαδή αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν σχεδιαστικά, εφοδιάζονται με μεγάλους σε χωρητικότητα κινητήρες και φυσικά διαθέτουν πολύ ψηλές ιπποδυνάμεις.

Advertisement
Advertisement

Από την LM002 στην Urus

Πλέον στην εποχή που τα οχήματα ελευθέρου χρόνου, τα γνωστά πλέον SUV έχουν κατακλύσει την αγορά και σχεδόν τα μισά που πωλούνται ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, ακόμα και η Lamborghini δεν θα μπορούσε να είναι απούσα.

Η ιταλική μάρκα όχι μόνο δεν λείπει από την κατηγορία αλλά είναι και αυτή που το 1986 παρουσίασε το LM002 το οποίο κατασκεύασε έως το 1993 σε 328 μονάδες. Η εποχή τότε δεν ήταν η κατάλληλη για τέτοιου είδους οχήματα οπότε και σταμάτησε η παραγωγή του.

Advertisement

Τέσσερα μοναδικά χρώματα

Advertisement

Το 2019 η εμφάνιση της Urus προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ήδη έχουν παραδοθεί πάνω από 10.000 μονάδες σε πελάτες σε όλον τον κόσμο. Στα τέλη του 2020 η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε μία ξεχωριστή σειρά Urus με την κωδική ονομασία Pearl Capsule που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την παλέτα των τεσσάρων χρωμάτων, Giallo Inti, Arancio Borealis, Grigio Keres και Verde Mantis. Το τελευταίο είναι ένα έντονο πράσινο χρώμα και αυτό που διαθέτει η πρώτη Lamborghini Urus Pearl Capsule που ήρθε στην Ελλάδα.

Τη συγκεκριμένη έφερε στη χώρα μας η εισαγωγική εταιρεία Trident Cars, που πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις και μας έχει συνηθίσει σε πολύ ξεχωριστές εκδόσεις. Πρόσφατα θα θυμόσαστε και την περιορισμένης παραγωγής Sian (μία από τις 63 που θα παραχθούν) που βρέθηκε και κόσμησε για λίγες ημέρες τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Lamborghini στην Αθήνα.

Advertisement

Τη φτιάχνεις στα… μέτρα σου

Η Lamborghini Urus Pearl Capsule εφοδιάζεται με κινητήρα V8 twin turbo χωρητικότητας 4.0 λίτρων, αποδίδει 650 ίππους και παράγει 850Nm ροπής. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 305 χλμ./ώρα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πληθώρα από ηλεκτρονικά συστήματα ενώ μπορεί να προσαρμόσει το επιβλητικό SUV ανάλογα με τις ανάγκες του χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πρόγραμμα (Strada, Sport, Corsa, Terra, Neve και Sabbia).

Επιπλέον έχει τη δυνατότητα ακόμα και να «στήσει» ο ίδιος το αυτοκίνητο ρυθμίζοντας, τη ροπή, το τιμόνι ακόμα και την ανάρτηση. Εσωτερικά o συνδυασμός alcatara και ανθρακονήματα δίνουν άλλον αέρα με το κερασάκι στην τούρτα να αφορά στα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, που μεταφράζεται πολύ απλά σε μέγιστη απόλαυση για τέσσερις επιβάτες…

Στην Ελλάδα…

Εξωτερικά η Lamborghini Urus που είχαμε την ευκαιρία να απαθανατίσουμε επί ελληνικού εδάφους, ξεχωρίζει και από τις θηριώδεις ζάντες αλουμινίου διαστάσεων 23 ιντσών, που «κρύβουν» τους κεραμικούς δίσκους με διάμετρο 440 mm και 330mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Η Lamborghini Urus δεν είναι ένα απλό SUV αλλά ένα έργο τέχνης που οι Ιταλοί κατάφεραν να της δώσουν ζωντάνια. Η προσωπικότητα που διαθέτει είναι αυτή που αναζητά ο πελάτης της συγκεκριμένης κατηγορίας και πλέον λείπει από την συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων που παράγονται. Η τιμή της δε, ξεπερνάει τα 350.000 ευρώ.

Οι εικόνες είναι αυτές που μιλούν από μόνες τους και μπορείτε να απολαύσετε αποκλειστικά και μόνο στο newsauto.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Lamborghini Urus: Ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο

Lamborghini Urus: Θηρίο παντός εδάφους (video)

Η Urus αύξησε τις πωλήσεις της Lamborghini το 2020