Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini Countach μιμείται την Huracan

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lamborghini Countach μιμείται την Huracan

ΝΕΑ

Η Lamborghini Countach μιμείται την Huracan

ΝΕΑ

Παρά το γεγονός πως η Lamborghini δεν έχει δείξει πρόθεση να επιστρέψει στα σχεδιαστικά μοτίβα του παρελθόντος ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής παρουσιάζει την ψηφιακή του πρόταση για μια σύγχρονη Lambo με την σιλουέτα της Countach και μπόλικα στοιχεία από την Huracan.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός πως πλέον είναι παραπάνω από σαφής η τάση της επιστροφής στα σχεδιαστικά πρότυπα του παρελθόντος και στην αναβίωση μοντέλων που έχουν γράψει ιστορία δεν βλέπουμε, προς το παρόν, κάποια τέτοια πρόθεση από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές supercar.

Ο λόγος γι’αυτό φαίνεται πως έχει να κάνει με το γεγονός πως τα σύγχρονα supercar εξακολουθούν να έχουν εξαιρετικά έντονο οδηγικό και σχεδιαστικό χαρακτήρα. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον ανεξάρτητο σχεδιαστή που υπογράφει ως wb.artist20 να παρουσιάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ψηφιακή απεικόνιση της κλασσικής Countach με αισθητικά στοιχεία που συναντάμε στις σύγχρονες Lamborghini. Το πιο εμφανές είναι φυσικά η οπτική υπογραφή των φώτων LED τόσο εμπρός όσο και πίσω ενώ ένα επίσης χαρακτηριστικό στοιχείο της μεταφοράς της κλασσικής σιλουέτας στο σήμερα είναι οι μεγάλοι τροχοί που γεμίζουν τους επίσης διογκωμένους θόλους του αυτοκινήτου. Από εκεί και πέρα έχουν παραμείνει οι ευμεγέθεις αεραγωγοί στα πλαϊνά επάνω από τον κινητήρα αν και έχουν ενσωματωθεί στο αμάξωμα με τρόπο που φαίνεται πως ευνοεί την αεροδυναμική ενώ δεν λείπει η μεγάλη πίσω αεροτομή που συνδέθηκε άρρηκτα με την εικόνα της Countach.

lamborghini countach retro

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά πετυχημένο καθώς δείχνει να σέβεται την φιλοσοφία του κλασικού μοντέλου ενσωματώνοντας αρμονικά τα στοιχεία της σύγχρονης σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Lamborghini όμως δεν είμαστε σίγουροι αν οι φίλοι της ιταλικής φίρμας θα έδειχναν ενδιαφέρον για μια τέτοια προσπάθεια από τη στιγμή που οι νέες Lambo εξακολουθούν να συναρπάζουν με την εκρηκτικότητα του σχεδιασμού τους.

lamborghini countach retro

Διαβάστε επίσης
Δύο μοντέλα με V12 κινητήρα μέσα στο 2021 από τη Lamborghini
Αλλαγή προτεραιοτήτων για τη Lamborghini
Η Lamborghini Countach LP 500 γίνεται 50 ετών