Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Xiaomi SU7!

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το Xiaomi SU7!

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Xiaomi SU7!

ΝΕΑ

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας παρουσίασε με κάθε επισημότητα το πρώτο της μοντέλο, που θα αποτελέσει εφαλτήριο για μία πλήρη γκάμα.

Advertisement
Advertisement

Η Xiaomi είναι επίσημα μέρος της παγκόσμιας αγοράς του αυτοκινήτου! Το SU7 είναι γεγονός και θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην Κίνα, από το 2024 και στη συνέχεια στην παγκόσμια αγορά.

Όπως γνωρίζαμε ήδη από το πρωτότυπο, πρόκειται για ένα σπορ σεντάν, αμιγώς ηλεκτρικό. Το μοντέρνο και «φρέσκο» Xiaomi SU7 των σχεδόν 5,0 μέτρων είναι ιδιαίτερα προσεγμένο αεροδυναμικά  -το δηλώνουν άλλωστε οι σχετικοί αριθμοί μιας και ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις 0,195- αλλά και με άρτια δομή, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Οι ηλεκτροκινητήρες του έχουν εξελιχθεί και κατασκευάζονται από την ίδια την Xiaomi και οι ονομασίες τους είναι V6, V6s και V8s, με κάθε έναν να είναι πιο αποδοτικός από τον προηγούμενο.

Ο V6 αποδίδει 299 ίππους, ο V6s 374 και η έκδοση που διαθέτει συνδυασμό των δύο αγγίζει τους 673 ίππους, ολοκληρώνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,78 δευτερόλεπτα! Από το 2025, αναμένεται να δούμε και τον V8s ο οποίος έχει ονομαστεί «HyperEngine».

Advertisement

Κατά τα άλλα η μπαταρία του είναι της CATL, στις 101 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 800 χιλιόμετρα, ενώ υποστηρίζονται τόσο η τεχνολογία των 400V όσο και των 800. Ενδιαφέρον είναι πως η Xiaomi έχει εξελίξει και μπαταρία 132 kWh, ενώ το πλαίσιο Modena που αποτελεί τη βάση υποστηρίζει και μπαταρία 150 kWh.

Advertisement

Όσο για τη φόρτιση η Xiaomi λέει πως μέσα σε πέντε λεπτά σε ταχυφορτιστή, η μπαταρία μπορεί να πάρει ενέργεια για περίπου 220 χιλιόμετρα και με 15 λεπτά φόρτισης για περίπου 510 χιλιόμετρα.

 

Advertisement

Τα πλάνα της Xiaomi από το λανσάρισμα του SU7 και μετά είναι μεγαλεπήβολα και αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Λέι Τζουν, ο οποίος είπε πως θέλουν να μπουν στην πεντάδα των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών του πλανήτη.

«Η Xiaomi θα αντιμετωπίσει στα ίσα τις Porsche και Tesla, δημιουργώντας το ονειρικό αυτοκίνητο της νέας εποχής στην οποία έχουμε μπει στην αυτοκίνηση» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκληρή η Xiaomi με όσους διαρρέουν πληροφορίες!
Επίσημο: Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της Xiaomi!
Νέο ηλεκτρικό πατίνι από την Xiaomi