Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της Xiaomi!

Ελλάδα 6:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της Xiaomi!

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της Xiaomi!

ΝΕΑ

Ιδού, λοιπόν, το Xiaomi SU7, που αναμένεται να λανσαριστεί -αρχικά στην κινεζική αγορά- στις αρχές του 2024.

Advertisement
Advertisement

Θα μπορούσε να είναι ένα… smartphone με τέσσερις τροχούς και ισχύ έως και 664 ίππους; Σίγουρα δεν είναι smartphone και παρόλο που το όνομα μπορεί να δημιουργεί παρερμηνείες, είναι οφθαλμοφανές ότι δεν είναι ούτε SUV.

Το SU7 είναι στην πραγματικότητα ένα συμπαγές σεντάν, ένας υποψήφιος ανταγωνιστής του Tesla Model 3, το οποίο ήταν γνωστό στο παρελθόν κατά το στάδιο ανάπτυξης με την κωδική ονομασία MS11.

Οι πρώτες φωτογραφίες αποκαλύφθηκαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Κίνας, το οποίο μοιράστηκε τις εικόνες συνοδευόμενες με κάποιες βασικές πληροφορίες, για το πρώτο μοντέλο της Xiaomi, όπως συμβαίνει με όλα τα αυτοκίνητα που πρόκειται να πωληθούν στην τοπική αγορά, πριν αποκαλυφθούν. από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση του SU7 φαίνεται να είναι ένας περίεργος συνδυασμός του Tesla Model 3 με προβολείς δανεισμένους από McLaren και γραμμές που μεταφέρονται από Porsche Taycan.

Το μοντέλο έχει μήκος 4.997 χιλιοστά, πλάτος 1.963 χιλιοστά και ύψος 1.455 χιλιοστά, με μεταξόνιο 3.000 χιλιοστά.

Advertisement

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μία από τις δύο εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμες στη σειρά. Θα υπάρχει μια βασική, με κίνηση στους πίσω τροχούς, που θα κινείται από έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα και θα αποδίδει 295 ίππους.

Advertisement

Η κορυφαία έκδοση θα είναι αυτή που θα τεθεί σε κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, σε σύστημα τετρακίνησης, με συνολική ισχύ 664 ίππων. Θα υπάρχουν επίσης δύο διαθέσιμες μπαταρίες. Η BYD θα προμηθεύσει τη μονάδα για τη φθηνότερη έκδοση, ενώ η CATL θα βρει μια μεγαλύτερη μονάδα για την κορυφαία έκδοση.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi θα βγει σε μαζική παραγωγή τον Δεκέμβριο στο εργοστάσιο της BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd.) στο Πεκίνο, όπου η δοκιμαστική παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί πολλές πληροφορίες για το τεχνολογικό υπόβαθρο του SU7. Με δεδομένη την παρουσία ενός κολοσσού των τηλεπικοινωνιών, όπως η Xiaomi, θα πρέπει να περιμένουμε πολλά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο ηλεκτρικό πατίνι από την Xiaomi
Ο φιλόδοξος στόχος της Xiaomi στην αυτοκινητοβιομηχανία
Οι Κινέζοι αλλάζουν τα πλάνα των μεγάλων γκρουπ