Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Subaru WRX

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Subaru WRX

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Subaru WRX

ΝΕΑ

H πέμπτη γενιά του θρυλικού Subaru WRX αναβαθμίστηκε συνολικά και ανέβηκε σε κυβικά.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα λοιπόν μετά από αρκετά teasers για την καινούργια και πέμπτη κατά σειρά γενιά του WRX της Subaru, η οποία αποστασιοποιείται από το Impreza.

Έτσι η βάση της είναι πλέον η Global Platform της ιαπωνικής εταιρείας στην οποία βασίζεται και το Outback και είναι σαφώς πιο άκαμπτη από την προηγούμενη -μέχρι και κατά 75% στα σημεία στα οποία στηρίζεται η ανάρτηση.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα βοηθά στα να χαμηλώσει και άλλο το κέντρο βάρους, ενώ η ανάρτηση για πρώτη φορά είναι ενεργή, με τρία διαφορετικά σετ ρυθμίσεων  (Comfort, Normal και Sport).

Καινούργιος είναι όπως και ο κινητήρας, καθώς τη θέση του δίλιτρου turbo boxer έχει πάρει ένα μεγαλύτερος 2.400 κυβικών, ο οποίος είναι ελάχιστα πιο δυνατός από τον προκάτοχό του –αποδίδει 275 ίππους και 349 Nm από τις 2.000 έως τις 2.500 σ.α.λ.- αλλά είναι σαφώς λιγότερο πιεσμένος.

Advertisement

Ο μεγάλος boxer συνδυάζεται είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το αυτόματο CVT -το Subaru Performance Transmission- των οχτώ σχέσεων. Φυσικά στάνταρ είναι η κλασική τετρακίνηση της Subaru.

Advertisement

Αισθητικά η εικόνα του νέου WRX είναι μεν καινούργια αλλά μην περιμένετε ριζοσπαστικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν. Πάντως και η εισαγωγή αέρα στο καπό είναι εδώ και γενικά τονίζεται ο σπορ χαρακτήρας, ειδικά στην έκδοση GT με τις σκούρες ματ γκρι ζάντες των 18 ιντσών.

Advertisement

Νέα είναι και η σχεδίαση του εσωτερικού, με μια οθόνη 11,6 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και σπορ καθίσματα, ενώ προαιρετικά υπάρχει και ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Φυσικά αυτό που αναμένουν οι πάντες είναι το top Subaru WRX STI που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με χειροκίνητο κιβώτιο το νέο Subaru WRX (+video)
Δοκιμή: Subaru Outback 2.5 Αdventure
Πόσο διαφορετικά είναι τα Toyota GR86 και Subaru BRZ;