Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με χειροκίνητο κιβώτιο το νέο Subaru WRX (+video)

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με χειροκίνητο κιβώτιο το νέο Subaru WRX (+video)

ΝΕΑ

Με χειροκίνητο κιβώτιο το νέο Subaru WRX (+video)

ΝΕΑ

Η Subaru συνεχίζει να παρουσιάζει teaser βίντεο του νέας γενιάς WRX, που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς και ενώ όλοι είχαν προετοιμαστεί για την επίσημη πρεμιέρα του νέου σπορ-σεντάν μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας στις 19 Αυγούστου, η ακύρωση της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης όπου και θα εμφανιζόταν, άλλαξε τα πλάνα.

Για να «γλυκάνει» όσο γίνεται τους πικραμένους φανατικούς οπαδούς του μοντέλου, η Subaru παρουσίασε ένα νέο βίντεο, στο οποίο φυσικά πρωταγωνιστεί το WRX σε ένα σκηνικό που του ταιριάζει απόλυτα, αυτό των χωμάτινων διαδρομών.

Advertisement
Advertisement

Από τα γρήγορα κινηματογραφικά πλάνα μπορούμε να διαπιστώσουμε την σχεδιαστική προσέγγιση του αμαξώματος, που παραμένει πιστό στην φιλοσοφία της εταιρείας, που είναι υπέρ του δέοντος συντηρητική. Κύριο γνώρισμα είναι καταρχήν η σιλουέτα τριών όγκων, ενώ το τελείωμα της οροφής είναι σχετικά χαμηλό. Επίσης και στο πλάι οι γνώριμές μας έντονες ακμές πίσω από τα φτερά έχουν αφαιρεθεί.

Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα από το νέο μοντέλο, πέραν της συμμετρικής τετρακίνησης, είναι και το χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων, το οποίο θα συνδυάζεται με το τετρακύλινδρο boxer υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 2,4 λίτρων (FA24) που ήδη τοποθετείται στο Outback. Στην προκειμένη περίπτωση η ισχύς αγγίζει τους 264 ίππους, που στο WRX λογικά θα είναι σημαντικά αυξημένη, ίσως να αγγίζει τους 300 ίππους. Το ίδιο σύνολο αναμένεται να τοποθετηθεί και στο κορυφαία WRX STI, με τη δύναμη να σκαρφαλώνει κοντά στους 405 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Subaru WRX STI είναι πάντα έτοιμο για… ράλι (video)
Νέο ρεκόρ ανάβασης από τον Travis Pastrana με Subaru WRX STI (video)
Πρώτη δοκιμή: Subaru Outback 2.5 Αdventure

Advertisement