Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche ποντάρει στα e-fuels

Ελλάδα 19:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche ποντάρει στα e-fuels

ΝΕΑ

Η Porsche ποντάρει στα e-fuels

ΝΕΑ

Πάνω από 75 εκ. δολάρια αναμένεται να επενδύσει η γερμανική φίρμα για την παραγωγή ηλεκτροκαυσίμων (e-fuels), προκειμένου να καταφέρει να δώσει πνοή και πάλι στους παραδοσιακούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche αποκτά έτσι το 12,5% της HIF Global που σκοπεύει να παράγει μαζικά το συνθετικό καύσιμο μέσα στο 2022.

Η παραγωγή τέτοιου είδους καυσίμων θα επιτρέψει στην εταιρεία αλλά και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεχίσουν να παράγουν αυτοκίνητα όπως η εμβληματική Porsche 911. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ηλεκτροκαύσιμα είναι μια αναδυόμενη κατηγορία καυσίμων αντικατάστασης ουδέτερου άνθρακα που παράγονται μέσω της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche έχει δοκιμάσει ήδη τα e-fuels σε όλη της τη γκάμα, κάτι που την ώθησε στο να προχωρήσει σε αυτή τη μεγάλη επένδυση. Το εναλλακτικό καύσιμο που θα παράγεται σε περιοχή της Χιλής (Punta Arenas) βασίζεται σε χρήση αιολικής ενέργειας και δεν εκπέμπει CO2 στο περιβάλλον είτε κατά την παρασκευή του, είτε κατά την καύση του.

Μαζί με αυτή την επένδυση οι Γερμανοί θα έχουν ξοδέψει συνολικά 100 εκ. δολάρια στην ανάπτυξη των ηλεκτροκαυσίμων τα οποία θα μπορούσαν -σύμφωνα με τους ίδιους- να συνυπάρξουν με την τεχνολογία των EV’s. Έτσι σταδιακά θα μπορούσαμε να δούμε ένα τοπίο με τεχνολογίες που εκπέμπουν οδηγική απόλαυση, ευκολία αλλά όχι CO2 στο περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche αποκάλυψε πως η νέα 718 θα είναι ηλεκτρική
Η εισβολή στην Ουκρανία φρενάρει τις VW και Porsche
Felicity Ace: Στον πάτο της θάλασσας εκατοντάδες Porsche