Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Porsche Taycan

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Porsche Taycan

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Porsche Taycan

ΝΕΑ

H Porsche ανανέωσε εντυπωσιακά την ηλεκτρική της ναυαρχίδα.

Advertisement
Advertisement

Μετά από σχεδόν μια πενταετία η Porsche προχώρησε στην ανανέωση της Taycan και όπως φαίνεται η αναμονή άξιζε τον κόπο. Και αυτό γιατί οι αναβαθμίσεις είναι σημαντικές σε όλους τους τομείς και αφορούν και τις τρεις εκδοχές αμαξώματος -Sports sedan, Sport Turismo και Cross Turismo.

Έτσι πλέον υπάρχει έναν νέος ηλεκτροκινητήρας πίσω ο οποίος αποδίδει έως και 109 ίππους επιπλέον σε σχέση με αυτόν που αντικαθιστά, με αποτέλεσμα η βασική πισωκίνητη Taycan να έχει φτάσει πλέον τους 435 ίππους. Οι οποίοι αρκούν για ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δεύτερα.

Advertisement
Advertisement

Η σταρ της γκάμας όμως είναι χωρίς αμφιβολία η νέα τετρακίνητη και με δύο φυσικά μοτέρ Turbo S που με τους 952 ίππους της πετά το γάντι στο Tesla Model S Plaid. Και της εξασφαλίζει τον τίτλο της πιο ισχυρής Porsche παραγωγής μέχρι στιγμής.

Για το 0-100 χλμ./ώρα η Turbo S χρειάζεται ακριβώς το μισό χρόνο σε σχέση με την εισαγωγική πισωκίνητη Taycan αλλά και την επίσης τετρακίνητη 4S των 660 ίππων. Δηλαδή μόλις 2,4 δεύτερα, ενώ λίγο πιο αργή είναι η Turbo των 898 ίππων.

Ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η push to pass του Sport Chrono (στάνταρ στην Turbo S) που προσθέτει για 10 δευτερόλεπτα έως και 95 ίππους στη συνδυαστική απόδοση.

Advertisement

Από πλευράς μπαταριών η μεγαλύτερη διαθέσιμη έχει ανέβει πλέον στις 105 kWh (από 93), ενώ από εκεί και πέρα το σύστημα τεχνολογίας 800V μπορεί πλέον να φορτίζει με έως και 320 kW (+50 kW). Αυτά σημαίνουν πως η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 678 χιλιόμετρα και πως η φόρτιση από το 10 έως το 80% μπορεί να διαρκέσει, στον κατάλληλο φορτιστή, μέχρι και 18 λεπτά.

Advertisement

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στην ανάκτηση της ενέργειας κατά το φρενάρισμα (+30% με έως και 400 kW), ενώ όλες οι ανανεωμένες Taycan διαθέτουν πλέον ως στάνταρ την ενεργή πνευματική ανάρτηση. Το Porsche Active Ride διατίθεται προαιρετικά στις τετρακίνητες.

Advertisement

Οπτικά η νέα Porsche Taycan αναγνωρίζεται κυρίως από τα καινούργια φώτα της και από τα επανασχεδιασμένα εμπρός φτερά της που την κάνουν να φαίνεται πιο δυναμική. Στο πίσω μέρος το σήμα της εταιρείας έχει ενσωματωθεί στη φωτεινή λωρίδα και έχει ένα τρισδιάστατο εφέ.

Στο εσωτερικό υπάρχει η στάνταρ πλέον για τις Porsche διάταξη των τριών οθονών, ενώ ως είθισται έχει αναβαθμιστεί το infotainment.

Όσο για τις τιμές θα είναι φυσικά αυξημένες σε σχέση με αυτές των μοντέλων που αντικαθίστανται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ασταμάτητη η πορεία της Porsche 911
H ανανεωμένη Porsche Taycan με μεγαλύτερη αυτονομία
Επίσημο: Αυτές είναι οι τιμές της νέας Porsche Macan