Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε η νέα Porsche Cayenne

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρουσιάστηκε η νέα Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε η νέα Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Το μεγάλο SUV της γερμανικής εταιρείας συνεχίζει έχοντας αποκτήσει ένα στυλ Taycan.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα στη Σαγκάη και την έκθεσή της και για την ανανεωμένη Cayenne, στην οποία σύμφωνα με την Porsche μπορεί να έχουν αλλάξει όλα σχεδόν τα πάνελ του αμαξώματος -οι αλλαγές αφορούν φυσικά και την Cayenne Coupe– αλλά το τελικό αποτέλεσμα στην πράξη λίγο διαφοροποιείται από όσα ξέραμε έως τώρα.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος. Εδώ οι νέοι προβολείς θυμίζουν αυτούς της ηλεκτρικής Taycan, ο προφυλακτήρας είναι επανασχεδιασμένος και τα φτερά πιο τονισμένα προκειμένου η εικόνα του αυτοκινήτου να είναι πιο δυναμική.

Φυσικά, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν τόσο τρία νέα χρώματα αμαξώματος όσο και καινούργιες ζάντες από 20 έως και 22 ίντσες.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα πιο μεγάλες είναι οι επεμβάσεις στο εσωτερικό, που και αυτό με τη σειρά του μοιάζει με αυτό της Taycan.

Έτσι ο επιλογέας μετακινήθηκε από την κεντρική κονσόλα στο ταμπλό απελευθερώνοντας χώρο στην πρώτη, ενώ προστέθηκε και μια οθόνη 10,9 ιντσών μπροστά από το συνοδηγό. Από κει και πέρα υπάρχουν και η μεγάλη οθόνη αφής των 12,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα καθώς και ο ψηφιακός πίνακας των 12,6 ιντσών.

Advertisement

Οι κινητήρες στο σύνολό τους είναι πλέον πιο δυνατοί. Έτσι ο V6 των 3.000 κυβικών με το ένα turbo της Cayenne αποδίδει πλέον 353 ίππους και χρησιμοποιείται και στην plug-in υβριδική E-Hybrid. Εδώ η συνδυαστική απόδοση είναι 470 ίπποι, ενώ η ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας πέρασε από τις 17,9 στις 25,9 kWh, αυξάνοντας έτσι και την ηλεκτρική αυτονομία.

Advertisement

Η Cayenne S δεν είναι πλέον εξακύλινδρη αλλά V8 με 474 ίππους και τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), ενώ η κορυφαία Turbo GT έχει 659 ίππους και τελική 305 χλμ./ώρα.

Αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση με την ενεργητική PASM (Porsche Active Suspension Management) να είναι πλέον στάνταρ σε όλη τη γκάμα και να συνδυάζεται και με αναβαθμισμένα αμορτισέρ. Στάνταρ είναι και οι προβολείς LED Matrix.

Advertisement

Φυσικά η ανανέωση συνδυάστηκε και με αυξήσεις τιμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Πιο πολλές ειδικές εκδόσεις
Δείτε την εξέλιξη του ταμπλό της Porsche Cayenne με τα χρόνια
Σε ποια χώρα οι 15χρονοι έφηβοι οδηγούν Porsche χωρίς δίπλωμα;