Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα, πανίσχυρη Toyota GR Corolla

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα, πανίσχυρη Toyota GR Corolla

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα, πανίσχυρη Toyota GR Corolla

ΝΕΑ

Με την GR Corolla η Toyota απέκτησε το δικό της hot hatch και ενισχύει ακόμα περισσότερο το σπορ προφίλ της.

Advertisement
Advertisement

Η επιτυχία του GR Yaris είναι βέβαιο πως έσβησε κάθε αμφιβολία που ενδεχόμενα είχαν οι επικεφαλής της Toyota για μια αντίστοιχη έκδοση της Corolla.

Μια GR Corolla δηλαδή με πολλούς ίππους και δυναμική εμφάνιση σαν και αυτή που παρουσίασαν και επίσημα σήμερα 1η Απριλίου -δεν είναι πάντως σε καμία περίπτωση πρωταπριλιάτικο αστείο- και η οποία ακολουθεί ξεκάθαρα την ίδια λογική με το αντίστοιχο Yaris.

Που είναι σίγουρα και δικαίως το πιο προβεβλημένο μοντέλο της μεγάλης ιαπωνικής μάρκας τον τελευταίο καιρό.

Advertisement
Advertisement

Η GR Corolla λοιπόν δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρυφτεί. Είναι δυναμική με τονισμένα φτερά που πέρα από το look προσθέτουν και στο πλάτος της (+20 χιλιοστά μπροστά και +30 πίσω), με μια τεράστια εισαγωγή αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, με φουσκωμένο καπό με ανοίγματα εξαερισμού (για την έκδοση Circuit), με μια μεγάλη πίσω αεροτομή και έναν ομολογουμένως πρωτότυπο συνδυασμό εξατμίσεων. Δύο στα άκρα και μια στο… κέντρο.

Από κει και πέρα και όπως συμβαίνει και στο αντίστοιχο Yaris η οροφή είναι από συνθετικό υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα για χάρη του βάρους και του… κέντρου βάρους, ενώ φυσικά και δεν λείπουν τα λογότυπα GR. Όσο για τις ενδείξεις GR Four κάνουν σαφές πως η σπέσιαλ Corolla είναι και τετρακίνητη.

Advertisement

Λογότυπα GR υπάρχουν και στο εσωτερικό που με την πρώτη ματιά δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις. Με μια δεύτερη ματιά ο επιλογέας του κιβωτίου των 6 σχέσεων είναι πιο κοντός, ενώ το τιμόνι είναι τοποθετημένο πιο χαμηλά προκειμένου και ο έλεγχος να γίνεται πιο εύκολα και οι αλλαγές σχέσεων να είναι πιο γρήγορες.

Advertisement

Η έκδοση Circuit που προαναφέραμε θα έχει και πιο πλούσιο εξοπλισμό με στοιχεία πολυτέλειας, ενώ το παρόν δίνουν και άλλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης της Safety Sense 3.0 suite της ιαπωνικής εταιρείας.

Ο κινητήρας της Toyota GR Corolla είναι ο τρικύλινδρος turbo των 1.600 κυβικών του GR Yaris, που για την περίσταση έχει ανέβει στους 304 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και στα 370 Nm από τις 3.000 έως τις 5.550 σ.α.λ. To κιβώτιο είναι, όπως είπαμε, 6άρι χειροκίνητο και η τετρακίνηση η GR Four με διαφορικά Torsen και στους δύο άξονες και δυνατότητες επιλογής της κατανομής της ροπής. Όσο για το 0-100 χλμ./ ώρα υπολογίστε περί τα 5,0 δεύτερα.

Advertisement

Για χάρη των δυναμικών χαρακτηριστικών το πλαίσιο έχει ενισχυθεί πολλαπλώς, ενώ έχουν μεγαλώσει και τα μετατρόχια κατά 60 και 86 χιλιοστά, μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Η νέα Toyota GR Corolla θα κατασκευάζεται, όπως όλα τα μοντέλα GR, στο ειδικό για αυτά εργοστάσιο στο Motomachi της Ιαπωνίας. Από την Ιαπωνία θα αρχίσει και η εμπορική της διάθεση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ είναι αμφίβολο αν θα έρθει στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς γεννήθηκε το Toyota GR Yaris;
Toyota bZ4X: Στην Ελλάδα πότε;
Toyota GR Yaris με 8άρι αυτόματο