Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-AMG GLC Coupe

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-AMG GLC Coupe

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-AMG GLC Coupe

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση είναι το πρώτο SUV κουπέ με την plug-in υβριδική τεχνολογία της AMG.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις στάνταρ εκδοχές της GLC Coupe η Mercedes παρουσίασε τώρα και τις αντίστοιχες εκδόσεις AMG. Οι οποίες, όπως και στην GLC, είναι δύο και φυσικά ξεχωρίζουν οπτικά τόσο από τις «απλές» GLC Coupe όσο και μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση ο κινητήρας βενζίνης είναι ο τετρακύλινδρος των 2.000 κυβικών της AMG με τον εσωτερικό κωδικό M139l, όπου το l δείχνει τη διαμήκη τοποθέτησή του.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το ηλεκτρικό turbo -είναι ο μόνος κινητήρας παραγωγής στον κόσμο με αυτό το στοιχείο- ενώ ακολουθείται και εδώ η λογική της AMG. H οποία θέλει όλα τα κινητήρια σύνολά της να κατασκευάζονται από ένα μηχανικό.

Advertisement
Advertisement

Στην εισαγωγική AMG GLC 43 4MATIC η απόδοσή του φτάνει τους 421 ίππους και τα 500 Nm, ενώ το ήπια υβριδικό σύστημα των 48V συμβάλλει με επιπλέον 14 ίππους όποτε υπάρχει ανάγκη. Εδώ το 0-100 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση 4,8 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Στην GLC 63 S E Performance η απόδοση του high tech δίλιτρου τετρακύλινδρου, χάρη και σε ένα μεγαλύτερο turbo, φτάνει τους 476 ίππους στις 6.725 σ.α.λ. και τα 545 Nm. Επιπρόσθετα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων στον πίσω άξονα με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 680 ίππους.

Advertisement

Που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 275 χλμ./ώρα -επίσης ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Advertisement

Η μπαταρία, με τεχνολογία από την F1, έχει ενεργειακή χωρητικότητα 6,1 kWh και εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία 12 χιλιομέτρων.

Το κιβώτιο είναι σε κάθε περίπτωση το αυτόματο των 9 σχέσεων της AMG, η στάνταρ τετρακίνηση είναι φυσικά και αυτή της AMG, όπως βέβαια και τα φρένα αλλά και το σύστημα διεύθυνσης, ενώ τα προγράμματα οδήγησης είναι 5 στην AMG GLC 43 και 8 στην AMG GLC 63 S.

Advertisement

Στάνταρ είναι και η τετραδιεύθυνση που καθιστά το σπορ κουπέ ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη.

Για την έναρξη των πωλήσεων και όπως το συνηθίζει τελευταία η Mercedes θα είναι διαθέσιμη η Edition 1 της AMG GLC 63 S E Performance με πιο πλούσιο και ιδιαίτερο εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η νέα Mercedes-AMG GLC φτάνει τα 680 άλογα
H νέα Mercedes-Benz GLC Coupe στην Ελλάδα (+τιμές)
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT Coupe (+video)