Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη πρεμιέρα για την Mercedes-AMG GT Black Series

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη πρεμιέρα για την Mercedes-AMG GT Black Series

ΝΕΑ

Επίσημη πρεμιέρα για την Mercedes-AMG GT Black Series

ΝΕΑ

Η πιο επιθετική και πιο δυνατή Mercedes-AMG παραγωγής έως σήμερα, η GT Black Series παρουσιάστηκε και επίσημα ρίχνοντας φως σε κάθε λεπτομέρεια των εντυπωσιακών προδιαγραφών της.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί θεωρούν πως η σειρά Black Series θα είναι η αποχαιρετιστήρια της σημερινής γενιάς της Mercedes-AMG GT πριν δώσει τη σκυτάλη στο διάδοχό της κάπου κοντά στο 2022. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή και σκληροπυρηνική έκδοση του γερμανικού supercar έως σήμερα που κάνει μια σαφή επίδειξη ισχύος των δυνατοτήτων της Mercedes-AMG.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της Black Series είναι ο σημαντικά αναβαθμισμένος 4.0 V8 twin-turbo της AMG που έχουμε δει σε αρκετά μοντέλα της εταιρίας και όχι μόνο καθώς είναι ο ίδιος που βρίσκουμε και στις σύγχρονες Aston Martin. Ωστόσο εδώ είναι στην πιο δυνατή εκδοχή που τον έχουμε δει ποτέ καθώς φθάνει τους 720 ίππους και τα 81,5 χλγμ. ροπής. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο δυνατό έχουν γίνει εκτεταμένες επεμβάσεις καθώς έχει τοποθετηθεί νέος στρόφαλος, νέοι εκκεντροφόροι, μεγαλύτερα turbo και intercoolers ενώ πιο ελεύθερο είναι το σύστημα εξαγωγής. Οι επιδόσεις της νέας AMG GT Black Series είναι αναμενόμενο να κόβουν την ανάσα καθώς το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3,2’’ ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 325 χλμ./ώρα.

Mercedes-AMG GT Black Series

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη μείωση του βάρους με τη χρήση ανθρακονημάτων να έχει επεκταθεί σε πολλά τμήματα του αμαξώματος αλλά και σε μηχανικά μέρη. Έτσι από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένα τα περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, η οροφή και η πίσω πόρτα, ο άξονας μετάδοσης, πολλές ενισχύσεις του πλαισίου αλλά και η μπροστινή αντιστρεπτική. Επιπλέον τα φρένα είναι κεραμικά ενώ η ανάρτηση έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα coilover αμορτισέρ ενώ είναι δυνατή η χειροκίνητη ρύθμιση του κάμπερ εμπρός και πίσω όπως και της σκληρότητας της πίσω αντιστρεπτικής. Μάλιστα η Michelin έχει εξελίξει μια έναν ειδικό τύπο των Pilot Sport Cup 2 R ειδικά για την GT Black Series ο οποίος μάλιστα προσφέρεται με πιο μαλακή ή πιο σκληρή γόμα.

Mercedes-AMG GT Black Series

Αντίστοιχα εντυπωσιακή με την εξωτερική εικόνα είναι και αυτή στο εσωτερικό όπου υπάρχει ένα αρκετά σαφές μινιμαλιστικό αγωνιστικό ύφος. Τα μπάκετ καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα ενώ πίσω από αυτά έχει τοποθετηθεί ένα ρολκέιτζ. Η Mercedes-AMG δεν έχει ανακοινώσει ακόμα και την τιμή της Black Series αλλά θεωρείται σίγουρα πως θα ξεπερνά αυτό της GT R Pro.

Advertisement

Mercedes-AMG GT Black Series

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes E-Class (+τιμές)

Η Mercedes-Benz κάνει ταινία τα ανδρείκελα των crash test (+vid)

Η Wald «αγριεύει» την Mercedes-Benz GLE Coupe

Advertisement