Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εκρηκτική Mercedes-AMG GT R Pro

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εκρηκτική Mercedes-AMG GT R Pro

ΝΕΑ

Η εκρηκτική Mercedes-AMG GT R Pro

ΝΕΑ

Ταυτόχρονα με την ανανέωση της AMG GT η Mercedes εμπλουτίζει την γκάμα του σπορ κουπέ με την σκληροπυρηνική έκδοση AMG GT R Pro

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και το όνομά της κάνει παραπάνω από σαφές πως πρόκειται για μια έκδοση με καθαρόαιμο χαρακτήρα. Πάντως οι άνθρωποι της AMG δεν προχώρησαν σε κάποια αύξηση της ισχύος του 4.0 V8 twin-turbo κινητήρα ο οποίος όπως και στην «απλή» GTR αγγίζει τους 585 ίππους και τα 71,4 χλγμ. ροπής. Ωστόσο η Pro απολαμβάνει μιας ιδιαίτερα προσεκτικής αναβάθμισης σε ανάρτηση και αεροδυναμική χάρη στην οποία είναι περίπου επτά δευτερόλεπτα ταχύτερη από την GT R στο Nurburgring.

Μεταξύ άλλων η αναβάθμιση περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέων coilover ρυθμιζόμενων αμορτισέρ, νέες ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, ελαφρύτερες ενεργές βάσεις κινητήρα και μετάδοσης, ανθρακονημάτινη ποδιά στο πάτωμα, ρολκέιτζ, ελαφρύτερους τροχούς καθώς και νέα κεραμικά φρένα.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την αεροδυναμική έχουν προστεθεί πτερύγια για περισσότερη κάθετη δύναμη στον εμπρός προφυλακτήρα, έχουν ενσωματωθεί αεραγωγοί στα εμπρός φτερά και έχουν γίνει μικρές αλλαγές στην πίσω αεροτομή. Φυσικά οι επιδόσεις της AMG GT R Pro είναι καταιγιστικές όπως για παράδειγμα τα 3,6’’ που χρειάζεται για το 0-100 km/h και τα 318 km/h τελικής ταχύτητας. Όμως η πραγματική δυναμική της είναι φυσικά η οδηγική απόδοση και πιστότητα ειδικά μέσα στην πίστα.