Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη παρουσίαση: Αυτή είναι η νέα Maserati Granturismo

Ελλάδα 8:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημη παρουσίαση: Αυτή είναι η νέα Maserati Granturismo

ΝΕΑ

Επίσημη παρουσίαση: Αυτή είναι η νέα Maserati Granturismo

ΝΕΑ

Η αναγεννημένη super-GT Maserati θα έχει τον κινητήρα Nettuno V6 με διπλό Turbo, ενώ αναμένονται και υβριδικές εκδόσεις. Στην γκάμα θα παραμείνουν οι εκδόσεις Modena και Trofeo.

Advertisement
Advertisement

Οι τελευταίες εικόνες δείχνουν την αντίπαλο της Mercedes-AMG SL, από τη Maserati χωρίς καμουφλάζ. Η σχεδίαση της νέας Maserati Granturismo αποκαλύφθηκε επιτέλους επίσημα και μάλιστα στην έκδοση Modena με τον εξακύλινδρο κινητήρα (V6) με διπλό turbo. Το μοτέρ «φόρεσε» για πρώτη φορά η MC20 και το νέο SUV Grecale.

Όπως και στην Grecale, η Granturismo, θα προσφέρεται στις εκδόσεις Modena και Trofeo, η τελευταία πιθανότατα να έχει απόδοση 621 ίππων, όπως και η MC20 για να ανταγωνιστεί τις: SL, Aston Martin Vantage και Ferrari Roma.

Advertisement
Advertisement

Θα υπάρχει και υβριδική;

Η Granturismo θα ακολουθήσει τις Maserati Ghibli και Levante στην υιοθέτηση μιας υβριδικής μονάδας, αλλά όχι του ήπιου υβριδικού τετρακύλινδρου δίλιτρου βενζινοκινητήρα, επομένως είναι πιθανό οι Ιταλοί να εξηλεκτρίσουν τον κινητήρα Nettuno.

Ηλεκτρική;

Advertisement

Οι νέες εικόνες δημοσιεύτηκαν λίγες μέρες αφότου κυκλοφόρησε ένα πρωτότυπο της σχεδόν πανομοιότυπης ηλεκτρικής  Maserati Granturismo Folgore. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για την ηλεκτρική έκδοση παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αλλά αυτή ίσως είναι η ταχύτερη και πιο ισχυρή στη σειρά Granturismo.

Η Maserati έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η ηλεκτρική έκδοση του SUV Grecale θα έχει μπαταρία 105 kWh, η οποία αναμένεται να κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα και αυτονομία άνω των 610 χλμ.

Advertisement

Η Maserati λέει ότι οι μηχανικοί της δουλεύουν για να διασφαλίσουν ότι η ηλεκτρική έκδοση θα έχει «ένα ξεχωριστό ήχο, ήδη ένα μοναδικό χαρακτηριστικό όλων των αυτοκινήτων της Maserati με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα το πετύχουν αυτό, αλλά είναι απίθανο η εταιρεία να αναδημιουργήσει τεχνητά τον θόρυβο των V6 ή V8 κινητήρων της. Οι ηλεκτρικές Granturismo και Grecale θα κυκλοφορήσουν το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μέλλον της Maserati GranTurismo είναι ηλεκτρικό\
Τέλος παραγωγής για τη Maserati GranTurismo (+video)
Η νέα εποχή της Maserati