Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος παραγωγής για την Maserati GranTurismo (+video)

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος παραγωγής για την Maserati GranTurismo (+video)

ΝΕΑ

Τέλος παραγωγής για την Maserati GranTurismo (+video)

ΝΕΑ

Η παραγωγή της Maserati GranTurismo τελειώνει με ένα επετειακό πολύχρωμο μοντέλο. Από το 2021 η νέα GranTurismo θα είναι διαθέσιμη ως ηλεκτρικό όχημα

Advertisement
Advertisement

 

Οι Maserati GranTurismo και GranCabrio είναι και επίσημα στο τέλος της παραγωγής τους, αλλά σημαίνουν και το τέλος εποχής για τα GT μεγάλου κυβισμού με πολυκύλινδρους κινητήρες πολλών κυβικών εκατοστών. Βλέπετε από το 2021 η Maserati κρατά το όνομα αλλά το τοποθετεί σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Για να τιμήσει το τέλος της παραγωγής, η εταιρεία δημιούργησε την μοναδική GranTurismo Zéda με αμάξωμα βαμμένο στην τριχρωμία μπλε, μαύρο και λευκό. Μάλιστα το χρώμα μεταβάλλεται μεταξύ των αποχρώσεων με μια λεπτή διαφοροποίηση. Με αυτή την τριχρωμία η Maserati εκφράζει την μετάβασης της εταιρείας σε μια νέα εποχή. Μάλιστα ο χρωματισμός εξελίσσεται από το (σαν) άβαφο ματ χρώμα στο πίσω μέρος σε ένα πολύ έντονα γυαλισμένο μπλε στο εμπρός μέρος που η αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλεί ένα «metallurgic» (μεταλλουργικό) εφέ.

Τα μοντέλα αυτά αποτελούν τον βασικό κορμό της γκάμας της Maserati εδώ και χρόνια. Η GranTurismo έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2007 και η GranCabrio στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2009. Οι δύο εκδόσεις είναι χαρακτηριστικά σχέδια του Pininfarina και έχουν έναν κινητήρα V8 που αναπτύχθηκε μαζί με τη Ferrari. Η Maserati αναφέρει συνολικά πωλήσεις 28.805 μονάδων για το coupe και 11.715 για το cabrio.

Advertisement

Το όνομα Zéda προέρχεται από το γράμμα «Z» και το πως προφέρεται στην τοπική διάλεκτο της Modena στην Ιταλία. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία σκοπεύει να δείξει ότι «υπάρχει μια νέα αρχή για κάθε τέλος» και το εργοστάσιο Viale Ciro Menotti ετοιμάζεται να παράγει ένα νέο σπορ αυτοκίνητο το 2020 που βασίζεται στο Alfieri. Επιπλέον, το μελλοντικό πρόγραμμα προϊόντων περιλαμβάνει τις νέες  GranTurismo και GranCabrio με πλήρως ηλεκτρικούς κινητήρες που προέρχονται από το εργοστάσιο της Maserati στο Τορίνο.

Advertisement

Η Maserati θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια. Εκτός από το λανσάρισμα του νέου σπορ αυτοκινήτου που ετοιμάζει, ανανεώνονται τα Ghibli , Levante και Quattroporte το 2020. Ένα νέο crossover, αλλά και η ηλεκτρική GranTurismo έρχονται το 2021. Για το 2022, ανανεώνεται η  GranCabrio και η Quattroporte επόμενου γενιάς. Τέλος η νέα γενιά του Levante φτάνει το 2023.

 

Advertisement