Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές καλωδιώσεων επενδύουν στο Μαρόκο

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κατασκευαστές καλωδιώσεων επενδύουν στο Μαρόκο

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές καλωδιώσεων επενδύουν στο Μαρόκο

ΝΕΑ

Στο Μαρόκο ανακοινώθηκε πως θα γίνει μια συνολική επένδυση 165 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας καλωδιώσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η επένδυση αυτή θα γίνει από προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας που ασχολούνται με τις καλωδιώσεις των αυτοκινήτων.

Η αυξανόμενη ζήτηση για τα καλώδια, τώρα που η Ουκρανική κρίση έχει οδηγήσει σε ουσιαστική παύση της παραγωγής από εκεί, έχει οδηγήσει στην αναζήτηση εναλλακτικών γραμμών παραγωγής. Η αύξηση της δυναμικής των γραμμών που είναι εδώ και χρόνια εγκατεστημένες στο Μαρόκο, είναι όπως φαίνεται η πιο άμεση λύση, πριν το πρόβλημα διογκωθεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Advertisement
Advertisement

Την ανακοίνωση για τις επενδύσεις ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ, έκανε ο υπουργός βιομηχανίας Ryad Mezzour πριν λίγες μέρες. Από τη συμφωνία αυτή προβλέπεται πως η Ιαπωνική Yazaki θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής καλωδίωσης για αυτοκίνητα, αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ στην Ταγγέρη και θα επεκτείνει τα υπάρχοντα εργοστάσιά της (στην Κενίτρα και στην Ταγγέρη αντίστοιχα) επενδύοντας άλλα 37 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ.

Η ιαπωνική Sumitomo θα επεκτείνει το εργοστάσιο ηλεκτρικών καλωδίων στην Καζαμπλάνκα, κάνοντας μια επένδυση σχεδόν 14 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ και η γερμανική Stahlschmidt είπε ότι θα ξεκινήσει ένα εργοστάσιο κατασκευής καλωδίων και συστημάτων ασφαλείας στην Ταγγέρη με αρχική επένδυση ύψους 10 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, η αμερικάνικη Lear είπε ότι θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο για ηλεκτρικά καλώδια στο Μεκνές συνολικού ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ και ένα νέο εργοστάσιο τερματικών και συνδέσεων στην Ταγγέρη με 26 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Η γερμανική Stahlschmidt είπε ότι θα ξεκινήσει ένα εργοστάσιο κατασκευής καλωδίων και συστημάτων κλειδώματος στην Ταγγέρη για 11 εκατομμύρια δολάρια. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες από όλο τον κόσμο, αναγκάστηκαν να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν κάποια παραγωγή, λόγω της μη διαθεσιμότητας καλωδίων από Ουκρανούς προμηθευτές από την αρχή του πολέμου με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες εταιρίες ερευνώνται για εμπλοκή σε καρτέλ;
Στην Ουκρανία έχουν πολυβόλα και οι 6άρες της BMW (+video)
Πάει για αναβολή η έκθεση του Πεκίνου. Λόγω Covid…

 

Advertisement