ΝΕΑ

Επέλαση από νέες BMW έως το 2017!

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επέλαση από νέες BMW έως το 2017!

ΝΕΑ

Επέλαση από νέες BMW έως το 2017!

ΝΕΑ

Στα επόμενα τρία χρόνια η βαυαρική εταιρία θα έχει λανσάρει σχεδόν μία ντουζίνα από ολοκαίνουργια μοντέλα τα οποία βρίσκονται ήδη στο στάδιο της εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ξεκινώντας από την πιο κλασική icon BMW, του χρόνου θα παρουσιαστεί η ολοκαίνουργια Σειρά 7 που θα αντιμετωπίσει την αιώνια αντίπαλο, την Mercedes-Benz S-Class. Η πρεμιέρα έχει προγραμματισθεί για το φθινόπωρο στην Φρανκφούρτη με το νέο μοντέλο να είναι ελαφρύτερο έως 100 kg με εκτενή χρήση αλουμινίου, μαγνησίου και ανθρακονημάτων. Όπως έχουμε γράψει πολλάκις στο NewsAuto.gr, η επόμενη γενιά X1 θα είναι προσθιοκίνητη και θα βασίζεται στην πλατφόρμα που βρήκε πρώτο πεδίο εφαρμογής στο νέο ΜΙΝΙ. Η βασική έκδοση θα εξοπλίζεται με τους νέους τρικύλινδρους κινητήρες, ενώ οι μεγαλύτερες θα συνδυάζονται και με τετρακίνηση.

Τον επόμενο χρόνο αναμένεται και η facelift Σειρά 3, η οποία κάτω από το καπό της θα φιλοξενεί επίσης τους νέους ντίζελ και βενζίνης κινητήρες 1.500 cc. Θα υπάρξει και υβριδική plug-in έκδοση. Λίγο αργότερα θα δούμε την BMW M2 με τον γνωστό τρίλιτρο εξακύλινδρο που θα αποδίδει 380 άλογα, ενώ η X4 40i πιθανώς να αποτελέσει την κορυφαία M έκδοση με τον ίδιο κινητήρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η SUV σειρά της BMW θα διευρυνθεί προς τα πάνω με την προσθήκη της Χ7 που θα λανσαριστεί το 2017 και θα έχει ως κύριο στόχο την αμερικανική και την κινέζική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Στα σκαριά βρίσκεται και η BMW 2 Gran Tourer η οποία θα είναι μακρύτερη, με αυξημένη πρακτικότητα και επταθέσια διάταξη στο εσωτερικό. Η δημοφιλής ολοκαίνουργια Σειρά 1 θα λανσαριστεί το 2016, θα έχει και σεντάν έκδοση, την κίνηση στον εμπρός άξονα, στιλ και εμφάνιση από “τριάρα” και φυσικά τρικύλινδρες εκδόσεις. Από μια διακριτική ανανέωση θα περάσουν και οι σεντάν, ανοιχτές και Gran Coupe εκδόσεις της Σειράς 6.

Μέχρι το 2017 θα έχει λανσαριστεί η νέα Σειρά 5 (που και αυτή θα αποκτήσει αργότερα τρικύλινδρη έκδοση για τις low budget αγορές), ενώ πιθανώς να έχει κάνει την εμφάνισή του και το i5. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπορ πλάνα της εταιρίας για τη νέα Z4 που θα αποτελεί σε ένα μεγάλο ποσοστό συμπαραγωγή με την Toyota (η οποία θα αποκτήσει αντίστοιχα την δική της Supra). Μέχρι τότε βλέπουμε και ενημερωνόμαστε από το NewAuto.gr!