Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επεκτείνεται η προσωρινή ακινησία στα τουριστικά λεωφορεία και τρένα

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επεκτείνεται η προσωρινή ακινησία στα τουριστικά λεωφορεία και τρένα

ΝΕΑ

Επεκτείνεται η προσωρινή ακινησία στα τουριστικά λεωφορεία και τρένα

ΝΕΑ

Οι επιβάτες Ταξί επίσης οφείλουν να φέρουν και να επιδεικνύουν στον επαγγελματία οδηγό αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος όταν η περιοχή είναι εκτός ορίων της έδρας.

Advertisement
Advertisement

Επεκτάθηκε η δυνατότητα προσωρινής ακινησίας στους φορείς και τις επιχειρήσεις που έχουν ταξινομήσει τουριστικά τρένα και στις σχολικές μονάδες που έχουν αποκτήσει Λεωφορεία Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά μαθητών σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο η προσωρινή ακινησία διαρκεί έως τις 31 Μαΐου 2020 και μπορεί να παραταθεί, εφόσον το επιβάλουν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δυνατότητα έχει χορηγηθεί στα Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, με την παρούσα εγκύκλιο, το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποσαφηνίζει ότι οι πολίτες που επιβιβάζονται σε κάθε είδους οδικό μεταφορικό μέσο ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, ΤΑΞΙ, Κ.Τ.Ε.Λ., εκμισθωμένα Ε.Ι.Χ. με οδηγό και ΙΧ, φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και την προβλεπόμενη βεβαίωση κίνησης (τύπου Α ή Β), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Ειδικώς, λαμβάνοντας υπόψη τους επιτακτικούς λόγους μείωσης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, στην περίπτωση εκτέλεσης διαδρομής από Ταξί και όχημα Ειδικής Μίσθωσης, όπου η μόνιμη κατοικία/σημείο αποβίβασης του επιβάτη είναι σε σημείο εκτός των ορίων της έδρας του οχήματος, τότε ο επιβάτης οφείλει, επιπροσθέτως, να φέρει και να επιδεικνύει στον επαγγελματία οδηγό αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις – Αφαιρούνται πινακίδες!

Πότε ισχύει η 3μηνη αναστολή δόσεων σε δάνεια αυτοκινήτων

Advertisement

Έδωσε προκαταβολή 22.500 ευρώ για ανύπαρκτο Mercedes Vito Tourer!