Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice SUV

ΝΕΑ

Έδωσε προκαταβολή 22.500 ευρώ για ανύπαρκτο Mercedes Vito Tourer!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Πέραν των χρημάτων της προκαταβολής η μη απόκτηση του οχήματος προκάλεσε και ζημία 15.000 ευρώ στην εταιρεία του ανυποψίαστου επιχειρηματία.

Μια ακόμη υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστου επαγγελματία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsauto.gr η οποία αφορά τον επιτήδειο έμπορο εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Θήβα ο οποίος όπως φαίνεται δρα μέσω νέας επωνυμίας και καταστημάτων στα Νότια Προάστια της Αθήνας αλλά και στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ο ανυποψίαστος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μεταφορών σε δημοφιλή νησιά του Αιγαίου μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα με αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακάλυψε το αυτοκίνητο που τον ενδιέφερε που ήταν ένα Mercedes-Benz Vito Tourer το οποίο διαθέτει 9 θέσεις με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2018 το οποίο πωλούνταν έναντι 35.000 ευρώ και μάλιστα η εξόφληση μπορούσε να γίνει μέσω γραμματίων οπότε δεν χρειάζονταν η διαμεσολάβηση τράπεζας για την έκδοση κάποιου δανείου.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε ο επαγγελματίας παρά το γεγονός πως κατέθεσε 20.000 ευρώ ως προκαταβολή και 2.500 μετρητά για το πολυτελές όχημα όχι μόνο έχασε τα χρήματά του αλλά η μη απόκτηση του αυτοκινήτου του προκάλεσε και μεγάλη οικονομική ζημιά στην εταιρεία του.

Όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανυποψίαστος επαγγελματίας: «Έψαχνα να αποκτήσω για τις ανάγκες της δουλειάς μου ένα πολυτελές όχημα με 9 θέσεις που θα χρησιμοποιούσα στην εταιρεία μου. Μέσω αγγελίας στο Διαδίκτυο ανακάλυψα ακριβώς το όχημα που ήθελα σε καλή σχετικά τιμή, με εγγύηση και εξόφληση μέσω γραμματίων, γεγονός που με δελέασε πάρα πολύ καθώς δεν θα έμπλεκα με τις τράπεζες. Το συνολικό τίμημα του Mercedes-Benz Vito Tourer ανέρχονταν σε 40.000 ευρώ το οποίο και θα εξοφλούσα σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση των 20.000 ευρώ κατατέθηκε την ημέρα της παραγγελίας του οχήματος και η δεύτερη θα κατατίθονταν την ημέρα παραλαβής του οχήματος.

Έτσι λοιπόν κατέθεσα τις πρώτες 20.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που μου υπέδειξε ο υπεύθυνος του καταστήματος εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με την αιτιολογία Αγορά Αυτοκινήτου ενώ παρέδωσα και σε μετρητά το ποσό των 2.500 ευρώ στον συνεργάτη του ιδιοκτήτη της εμπορίας αυτοκινήτων.

Ο ιδιοκτήτης της εμπορίας επιβεβαίωσε την είσπραξη των χρημάτων ωστόσο ζήτησε μια μικρή παράταση στην συμφωνημένη ημερομηνία παράδοσης του αυτοκινήτου επικαλούμενος κάποια καθυστέρηση στην παραλαβή από τη Γερμανία. Υποσχέθηκε ωστόσο ότι η καθυστέρηση δεν θα ήταν μεγαλύτερη από 10-15 ημέρες.

Ωστόσο το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ και μάλιστα παραλίγο να καταστραφώ και οικονομικά εξαιτίας της μη έλευσης του οχήματος καθώς κάποιες από τις ξένες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι πολλά χρόνια διέκοψαν τη συνεργασία με την εταιρεία μου αφού δεν μπόρεσαν να τους εξυπηρετήσω λόγω έλλειψης οχημάτων!

Παράλληλα για να καλύψω το κενό που μου δημιούργησε η μη απόκτηση του οχήματος που είχα πληρώσει αναγκάστηκα να ενοικιάσω αντίστοιχο όχημα από εταιρεία ενοικιάσεως καταβάλλοντας πολύ υψηλό τίμημα καθώς βρισκόμασταν στα μέσα του καλοκαιριού.

Βέβαια ρωτώντας για την εταιρεία ανακάλυψα ότι ο πραγματικός υπεύθυνος των καταστημάτων στην περιοχή του Φαλήρου και της Χαλκίδας είναι ο επιτήδειος έμπορος της Θήβας που σε βάρος εκκρεμούν δεκάδες υποθέσεις και μέσω προσώπων από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον εξαπατά και πάλι ανυποψίαστους καταναλωτές δρώντας σε νέες περιοχές που δεν τον γνωρίζουν με δέλεαρ την εξόφληση των ανύπαρκτων αυτοκινήτων με γραμμάτια!

Εγώ προσωπικά πέραν των χρημάτων που είχα καταβάλει για την απόκτηση του Mercedes-Benz Vito Tourer ζητώ μέσω αγωγής και τα χρήματα που έχασα από την δουλειά μου τα οποία έχουν ξεπεράσει τις 15.000 ευρώ! Δηλαδή η συνολική ζημιά που μου προκάλεσε ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Θήβα ξεπερνά τις 37.500 ευρώ.

Θα ήθελα να σας επισημάνω πως σε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον επιτήδειο έμπορο από την Θήβα μου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορώ να του κάνω απολύτως τίποτα και η υπόθεσή μου θα «σέρνεται» στα δικαστήρια για πολλά χρόνια και δεν θα εισπράξω ούτε ένα ευρώ!

Ελπίζω κάποια στιγμή η νομοθεσία να αλλάξει και να γίνει τόσο αυστηρή ώστε κάτι τέτοιοι απατεώνες που εξαπατούν ανυποψίαστους καταναλωτές αλλά και επαγγελματίες να βλέπουν το ήλιο πίσω από τα κάγκελα κάποιου κελιού και όχι να μπορούν να στήνουν ανενόχλητοι και νέα καταστήματα σε ονόματα «εικονικών» προσώπων μακραίνοντας τη λίστα των θυμάτων τους.

Επίσης σας συγχαίρω για το δημοσιογραφικό έργο που επιτελείται καθώς είσαστε το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα που αποτελεί «καταφύγιο» για τους εξαπατημένους καταναλωτές από επιτήδειους εμπόρους αυτοκινήτων.»

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα εκδώσετε online Υπεύθυνη Δήλωση ή Εξουσιοδότηση για μεταβίβαση ΙΧ!

Κορωνοϊός: Και diesel παράνομοι στις μεγαλουπόλεις και ελεύθερα στο χωριό για Πάσχα

Γιατί είναι πιθανό να επιστρέψει απόσυρση παλαιών ΙΧ στην EE

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ