Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις – Αφαιρούνται πινακίδες!

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις – Αφαιρούνται πινακίδες!

ΝΕΑ

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις – Αφαιρούνται πινακίδες!

ΝΕΑ

Έλεγχοι από αστυνομία και λιμενικό. Θα επιβάλλεται διπλάσιο πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων του οχήματος για 60 ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Εκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ενόψει Πάσχα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Σε όλα τα διόδια και όλους τους δρόμους η ΕΛΑΣ εγκαθιστά μπλόκα για τον εντοπισμό όσων επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις και να ταξιδέψουν στην επαρχία. Έλεγχους θα κάνει και το λιμενικό στους πορθμειακούς σταθμούς και τα λιμάνια.

Τα μέτρα έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ από τις 6 σήμερα το απόγευμα και θα έχουν ισχύ έως και τις 27 Απριλίου, καλύπτουν διόδια σε όλη την επικράτεια και όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παράδρομους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα.

Advertisement
Advertisement

Από το βράδυ της Τετάρτης 8 Απριλίου όταν διαπιστώνεται καταχρηστική προσπάθεια υπεραστικής μετακίνησης, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται, δηλαδή θα φτάνει στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται για 60 ημέρες πινακίδες και το όχημα μαζί με τον οδηγό θα επιστρέφουν στον τόπο κατοικίας του.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε και τους εργοδότες καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι έχουν εκχωρήσει βεβαιώσεις μετακίνησης σε άτομα τα οποία δεν απασχολούνται στην επαρχία. Παράλληλα τους κάλεσε να επικαιροποιήσουν εντός 24 ωρών τους δικαιούχους των βεβαιώσεων από τις επιχειρήσεις τους, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση ελέγχου ο εργοδότης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κυρώσεις του νόμου περί ανασφάλιστων και 10.500 ευρώ πρόστιμο, ενώ οι κάτοχοι των παράτυπων βεβαιώσεων με ποινικές κυρώσεις!

«Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης από το αστικά κέντρα στα χωριά μπορεί να μεταδώσει τον ιό και αυτό δεν μπορούμε ούτε να ρισκάρουμε, ούτε να το επιτρέψουμε» διεμήνυσε ο υφυπουργός, ανακοινώνοντας ότι από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 8 Απριλίου:

Advertisement

• Σε όλη την επικράτεια, στις εθνικές οδούς, τους αυτοκινητόδρομους και τους παραδρόμους έχουν στηθεί σημεία ελέγχου όλων των ΙΧ και όλων των οχημάτων από την ΕΛΑΣ

• Σημεία ελέγχων έχει στήσει και το Λιμενικό σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς

Advertisement

• Από τα αεροδρόμια, λιμάνια, ΚΤΕΛ και άλλες πύλες αναχωρούν μόνο όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι με βεβαίωση τύπου Α και χωρίς δυνατότητα επιστροφής, με μοναδική εξαίρεση τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας (για υπηρεσιακούς λόγους), τους γιατρούς και νοσηλευτές, το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπως και υπαλλήλους του κράτους σε κρίσιμες υποδομές.

Οι εντατικοί έλεγχοι θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Απριλίου, ενώ «κανένα εισιτήριο δεν θα κόβεται» και κανείς δεν θα κινείται χωρίς βεβαίωση τύπου Β1 ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έδωσε προκαταβολή 22.500 ευρώ για ανύπαρκτο Mercedes Vito Tourer!

Έτσι θα εκδώσετε online Υπεύθυνη Δήλωση ή Εξουσιοδότηση για μεταβίβαση ΙΧ!

Πότε ισχύει η 3μηνη αναστολή δόσεων σε δάνεια αυτοκινήτων