Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έντονη παρουσία της Toyota Supra στη φετινή SEMA

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έντονη παρουσία της Toyota Supra στη φετινή SEMA

ΝΕΑ

Έντονη παρουσία της Toyota Supra στη φετινή SEMA

ΝΕΑ

Στην πραγματικότητα, το μοντέλο της Toyota είναι ένα από τους «πυλώνες» της συγκεκριμένης έκθεσης μια και ανέκαθεν η Supra συγκέντρωνε ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον από τον κόσμο της βελτίωσης και των επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσία ενός μοναδικού art car αλλά και τη συμμετοχή των αγωνιστικών εκδόσεων, η Toyota Supra θεωρείται αναμφίβολα ως ένα από τα «αστέρια» της φετινής SEMA.

Το μοντέλο που ονομάστηκε Ornamental Conifer GR Supra, ξεκίνησε τη ζωή του ως μια τυπική GR Supra 3.0 Premium, σε χρώμα Turbulence Grey. Τη μεταμόρφωσή της ανέλαβε ο Βρετανός καλλιτέχνης Nicolai Sclater, να αποτίσει φόρο τιμής στη χαμένη τέχνη της ζωγραφικής και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το art car, εμφανίζεται με συνθήματα όπως το «True to Form» και «Lightning Response» στο αμάξωμά του. Υπάρχουν επίσης πολλά γραφικά που απεικονίζουν τα πάντα, από φλόγες έως αστραπές. Σύμφωνα με την Toyota, ο Sclater χρησιμοποίησε πινέλα και σμάλτο για να «χειριστεί» σχολαστικά κάθε γράμμα αλλά και κάθε σχέδιο πάνω στο αμάξωμα. Η Toyota δεν ανέφερε αλλαγές στην απόδοση, οπότε ο turbo εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 3.0 λίτρων παραμένει με τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το art car, η Toyota παρουσίασε ένα GR Supra drifter το οποίο έχει φτιάξει η Ken Gushi Motorsports και η GReddy Performance. Το αυτοκίνητο διαθέτει τον εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων με νέο υπερσυμπιεστή, εξάτμιση Sean Adriano Racing και ένα μεγαλύτερο ψυγείο (μαζί με συνολικότερη αναβάθμιση του κυκλώματος ψύξης). Μιλώντας για drifting όμως και έχοντας στην ίδια πρόταση το όνομα της Toyota, από τη SEMA 2020 δεν θα μπορούσε να λείπει το αυτοκίνητο που έχει ετοιμάσει η Papadakis Racing, του ομογενούς Stephan Papadakis. Το Rockstar Energy Drink Toyota GR Supra διαθέτει έναν αναβαθμισμένο εξακύλινδρο κινητήρα που έχει εξοπλιστεί με νέο υπερσυμπιεστή και έχει σημαντικές αναβαθμίσεις στο σύστημα τροφοδοσίας. Όπως συνηθίζει η Papadakis Racing, το μοτέρ έχει εκτενείς επεμβάσεις για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης αλλά και της αξιοπιστίας. Η απόδοση έχει «εκτοξευτεί» χάρη σε όλες τις επεμβάσεις, στους 1.047 ίππους, με μέγιστη τιμή ροπής τα… 125,5 kgm!

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Μια Toyota Supra με 1.000 άλογα και άρωμα Ελλάδας

Advertisement

Ακούστε πως κάνει αυτή η Toyota Supra (VIDEO)

Έτσι θα είναι το νέο sport μοντέλο της Toyota

 

Advertisement