Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιακή η Lamborghini Countach της Monaco Auto Design

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιακή η Lamborghini Countach της Monaco Auto Design

ΝΕΑ

Εντυπωσιακή η Lamborghini Countach της Monaco Auto Design

ΝΕΑ

Η εικαστική προσέγγιση του ψηφιακού σχεδιαστή Monaco Auto Design χαρίζει μία διαφορετική και σαφώς πιο δυναμική εικόνα της νέας Lamborghini Countach.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ιταλικό κομψοτέχνημα της φίρμας από την Sant’Agata αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά τετράτροχα που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ Monterey Car Week που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κλέβοντας το ενδιαφέρον κοινού και φωτογράφων.

Μην έχοντας περάσει αρκετός καιρός από την πρώτη της εμφάνιση, το σχεδιαστικό στούντιο Monaco Auto Design μας αποκαλύπτει τη δική του πρόταση πάνω στη Countach LPI 800-4, που κακά τα ψέμματα είναι εντυπωσιακή. Βασικό γνώρισμα αποτελεί η τοποθέτηση της πίσω σταθερής αεροτομής, η οποία συνοδεύεται παράλληλα από νέο πίσω προφυλακτήρα με ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και ρετρό σχεδίασης τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Επίσης η νέα πτέρυγα διαθέτει στο κέντρο της έναν μικρό αεραγωγό, που θεωρητικά θα λειτουργεί όπως το αντίστοιχο ενεργητικό σύστημα αεροδυναμικής ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) που γνωρίζουμε από την σκληροπυρηνική Aventador SVJ.

Η ιστορία της θρυλικής Countach ξεκινά το 1971, όταν και παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ μέχρι και από το 1974 όταν μπήκε στην παραγωγή έως και το 1990 είχε πουλήσει 1.983 αυτοκίνητα. Σε σχέση με τον προκάτοχό της την Miura, η ειδοποιός διαφορά βρισκόταν κυρίως στη σχεδίαση του αμαξώματος, με χαρακτηριστικούς τους αεραγωγούς NACA και τον ιδιαίτερο τρόπο ανοίγματος των θυρών.

Advertisement

Να αναφέρουμε ότι η νέα Countach φέρει καινοτόμες τεχνολογίες, που ήδη εφαρμόζονται και σε άλλα μοντέλα της Lamborghini, όπως την υβριδική μονάδα της Sián FKP 37 που συνεργάζεται με το V12 ατμοσφαιρικό σύνολο των 6,5 λίτρων με συνδυαστική ισχύ 814 ίππων και 755 Nm ροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Lamborghini Miura για «τρελό» off-roading
Η Lamborghini Huracan STO είναι χάρμα οφθαλμών (video)
Lamborghini: Τα 4+1 παράξενα ρεκόρ που σχεδόν κανείς δεν ξέρει

Advertisement