Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Lamborghini Miura για «τρελό» off-roading

Ελλάδα 22:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Lamborghini Miura για «τρελό» off-roading

ΝΕΑ

Μια Lamborghini Miura για «τρελό» off-roading

ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται η θρυλική Lamborghini Miura με τεράστιους τροχούς για εξορμήσεις σε δύσβατα εδάφη με στυλ;

Advertisement
Advertisement

Ο κόσμος της αυτοκίνησης δεν παύει να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Ποιος περίμενε ότι η Lamborghini θα λανσάρει ηλεκτρικό; Η Ferrari θα ενδώσει στην τρέλα που επικρατεί στα SUV και ότι τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κινηθούν αυτόνομα;

Το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμα είναι οι εταιρείες κατασκευής supercars να στραφούν προς τα off-road. Αν και δεν θα μας φανεί περίεργο.

Προσώρας τα εκτός δρόμου off-road supercars έχουν αποκλειστικά ψηφιακή υπόσταση, αποτελώντας μέρος των ορέξεων και της αστείρευτης έμπνευσης μερικών 3D καλλιτεχνών.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας 21χρονος με το ψευδώνυμο “Abimelec Design”, ο οποίος χάρισε «ψηφιακή ζωή» σε μια Lamborghini Miura που ορέγεται διακρίσεις στο Ράλι Σαφάρι.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι οι τεράστιοι τροχοί με τα εκτός δρόμου ελαστικά που αυξάνουν δραματικά την απόσταση της Miura από το έδαφος. Το εκδρομικό ταλέντο του ιταλικού μοντέλου ενισχύουν και οι δύο προβολείς οροφής που υπόσχονται καθολική βελτίωση της ορατότητας, κατά την περιήγηση στα πιο δύσβατα εδάφη.

Advertisement

Κατά τα άλλα, η το δίθυρο coupe διατηρεί αναλλοίωτα τα γνώριμα χαρακτηριστικά του, όπως είναι οι μεγάλοι στρογγυλοί προβολείς,  το ρύγχος που… φιλάει το πάτωμα, αλλά και τα φουσκωμένα φτερά.

Advertisement

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η Lamborghini Miura παρουσιάστηκε το 1966 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενσωματώνοντας έναν V12 εγκάρσια τοποθετημένο στο κέντρο.

Η χωρητικότητά του ήταν 3.900 κ.εκ., απέδιδε 350 PS/ 380 Nm ροπής και συνδυαζόταν με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων που έστελνε την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το βάρος 1.292 κλ. sports car ήταν ικανό να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ., όταν η τελική του έφτανε τα 277 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Lamborghini Aventador Ultimae: Τέλος εποχής (video)
Μισός αιώνας Lamborghini Countach: Τα μυστικά της σχεδίασης της (video)
Αποσυναρμολογώντας μία Lamborghini Miura (video)