Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ενισχύει την ανακύκλωση μπαταριών η Toyota

Ελλάδα 15:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενισχύει την ανακύκλωση μπαταριών η Toyota

ΝΕΑ

Ενισχύει την ανακύκλωση μπαταριών η Toyota

ΝΕΑ

Η Toyota ρίχνει το βάρος της στην ανακύκλωση παλιών μπαταριών για να ενισχύσει την παραγωγή νέων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Πριν από έναν περίπου χρόνο η Toyota είχε ανακοινώσει μια σημαντική συνεργασία με την εταιρεία Redwood Materials. Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στην ανακύκλωση μπαταριών και στόχος της Toyota ήταν να ενισχύσει τον τομέα της ανακύκλωσης στην παραγωγή της προκειμένου να επωφεληθεί από τα υλικά που μπορεί να κερδίζει από αυτήν την κυκλική δράση.

Πλέον η συνεργασία με την Redwood Materials έχει εδραιωθεί και η έρευνα έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που τα πρώτα αποτελέσματα είναι έτοιμα να περάσουν στην παραγωγή. Η διαδικασία μπορεί να είναι περίπλοκη, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς για παράδειγμα, μια παλιά μπαταρία ενός Prius μπορεί να γίνει πηγή υλικών όπως χαλκός και νικέλιο για ένα νέο μοντέλο είτε ηλεκτρικό, είτε ηλεκτρικό της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Toyota είναι να επεκτείνει σημαντικά το πλάνο μηδενισμού εκπομπών CO2 το οποίο προβλέπει σημαντικά αποτελέσματα το 2035. Η συνεργασία λοιπόν με την αμερικανική εταιρεία βάζει ψηλά τον πήχη στον τομέα της ανακύκλωσης και θα υπάρξει ενίσχυση του εργοστασίου παραγωγής μπαταριών της Toyota στο Βόρεια Καρολίνα από το 2025.

Όσο για την Redwood Materials, πρόκειται για έναν ανερχόμενο γίγαντα στον τομέα της ανακύκλωσης και της κατασκευής μασταριών. Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει την ετήσια παραγωγή των 100 GWh και παράλληλα να είναι σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες κατασκευής μπαταρίας παρέχοντας 20% ανακυκλωμένο νικέλιο, 20% ανακυκλωμένο λίθιο και 50% ανακυκλωμένα παράγωγα κοβαλτίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γίνε καλύτερος οδηγός με την Τεχνητή Νοημοσύνη της Toyota (+video)
Νέο Toyota Yaris Cross με 132 ίππους
Το Toyota GR86 θα αλλάξει ριζικά στην επόμενη γενιά

Advertisement