Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Ένας V12 έργο τέχνης για το σαλόνι σας

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένας V12 έργο τέχνης για το σαλόνι σας

Men + Speed

Ένας V12 έργο τέχνης για το σαλόνι σας

Men + Speed

Η Amalgam είναι ένας από τους σπεσιαλίστες στο χώρο του μοντελισμού και πρόσφατα ανακοίνωσε μία από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις της.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari Daytona SP3 είναι ένα από τα πιο εξεζητημένα supercar που έχει παρουσιάσει η ιταλική φίρμα. Με σύνολο παραγωγής στα 599 αυτοκίνητα και με τιμή πώλησης στα περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Τον Δεκέμβριο η Amalgam είχε προχωρήσει στην διάθεση μίας υπό κλίμακα Daytona SP3 στην τιμή των σχεδόν 14.000 ευρώ. Τώρα, έρχεται να ανακοινώσει με τα ίδια περίπου χρήματα και στο ίδιο σύνολο παραγωγής (599) την καρδιά του ιταλικού supercar. Συγκεκριμένα, τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων που συνδυάζεται με το κιβώτιο των επτά σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Οι τεχνίτες της Amalgam χρειάστηκαν περίπου 3.500 ώρες -μαζί με τις CAD ώρες σχεδιασμού- για να ολοκληρώσουν το πρωτότυπο υπό κλίμακα 1/4 που στη συνέχεια πήρες έγκριση από την ίδια την Ferrari.

Φυσικά, η συναρμολόγηση του τελικού προϊόντος χρειάζεται λιγότερες ώρες (περίπου 325), από την χύτευση των εξαρτημάτων έως την τελική συναρμολόγηση. Τα πάντα έχουν αντιγραφεί πιστά ώστε ο ψεύτικος κινητήρας -που έχει μήκος περίπου 43 εκατοστά και πλάτος 21- να μοιάζει με τον αληθινό των 840 ίππων.

Advertisement

«Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων SP3 της Ferrari Daytona είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα μοντέλα που θα λανσάρουμε το 2023», δήλωσε η Sandy Copeman, ιδρυτής και διευθυντής της μάρκας της Amalgam.

«Είναι η τελευταία από τις ατμοσφαιρικές μονάδες ισχύος της Ferrari και είμαστε στην ευχάριστη θέση να εργαζόμαστε μαζί με τις ομάδες σχεδιασμού της Ferrari για να διαθέσουμε αυτό το κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας σε κλίμακα 1:4».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ferrari Daytona SP3 είναι ένα hypercar ωδή στο παρελθόν
Ψηφιακή πρεμιέρα της σύγχρονης Ferrari Daytona Shooting Brake
Η αναβίωση της Ferrari Testarossa περνάει μέσα από την Daytona SP3