Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα σχολεία ανοίγουν και η ασφάλεια των παιδιών προέχει!

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα σχολεία ανοίγουν και η ασφάλεια των παιδιών προέχει!

ΝΕΑ

Τα σχολεία ανοίγουν και η ασφάλεια των παιδιών προέχει!

ΝΕΑ

Τα σχολεία ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές και η προσοχή μας στις καθημερινές διαδρομές  πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Advertisement
Advertisement

H έναρξη μίας νέας σχολικής χρονιάς είναι πάντα μία σημαντική στιγμή για τα παιδιά, γιατί ξαναβλέπουν τους φίλους τους, τους δασκάλους τους και περιμένουν να ζήσουν καινούριες εμπειρίες.

Και μαζί με τα σχολεία, ξεκινούν και περισσότερες μετακινήσεις στους δρόμους. Όλοι επιστρέφουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα, για αυτό και χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διαδρομές μας, καθώς τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα, γιατί είναι γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν πολλές φορές αναπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου.

Με το αυτοκίνητο

Advertisement
Advertisement

Αν πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο τους με το αυτοκίνητο, χρειάζεται να τα μάθουμε να κάθονται πάντα πίσω και σε ειδικό καθισματάκι, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν 12 χρονών. Φροντίζουμε να κλειδώνουμε πάντα τις ασφάλειες, να τους εξηγήσουμε ότι δεν πρέπει να βγάζουν το κεφάλι τους και τα χεράκια τους έξω από το παράθυρο και να τα μάθουμε να μπαίνουν και να βγαίνουν στο αυτοκίνητο από την πλευρά του πεζοδρομίου.

Όταν κυκλοφορούμε με το αυτοκίνητό μας κοντά σε σχολεία είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ελαττώνουμε ταχύτητα και δίνουμε πάντα προτεραιότητα στα παιδιά.

Advertisement

Με το σχολικό

Αν πάλι πηγαίνουν στο σχολείο με σχολικό λεωφορείο, χρειάζεται να τους εξηγήσουμε ότι κι εκεί πρέπει για την ασφάλειά τους να φορούν ζώνη, να μην σηκώνονται από τη θέση τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά την ώρα που μπαίνουν και βγαίνουν από το σχολικό.

Advertisement

Με τα πόδια

Αν το σχολείο είναι κοντά στο σπίτι μας και πηγαίνουμε με τα πόδια, έχουμε πάντα τα παιδιά από τη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου και τα κρατάμε από το χέρι, όταν περνάμε τον δρόμο. Τους εξηγούμε ότι χρειάζεται να ελέγχουμε και τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου και να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν περνάμε κάποιο parking, γιατί μπορεί να τύχει να μπαίνει ή να βγαίνει κάποιο αυτοκίνητο εκείνη την ώρα.

Advertisement

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά από την προσχολική ηλικία τη σωστή οδική συμπεριφορά, χρειάζεται όμως να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι τα παιδιά κάτω των 8 ετών δεν έχουν ακόμα την απαιτούμενη ωριμότητα για να χρησιμοποιούν όλα όσα έχουν μάθει. Η σωστή καθοδήγηση θα αποδειχθεί καθοριστική, όταν αργότερα, μεγαλώνοντας τα παιδιά θα αρχίσουν να πηγαίνουν μόνα τους, με τα πόδια, στο σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρευνα-σοκ: Γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο; (+video)
Τα τανκς είναι πιο ασφαλή για τα παιδιά από τα αγροτικά!
Αυτά είναι τα 3 πιο ασφαλή ηλεκτρικά για παιδιά