Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Volvo από 350.000 κομμάτια (+video)

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Volvo από 350.000 κομμάτια (+video)

ΝΕΑ

Ένα Volvo από 350.000 κομμάτια (+video)

ΝΕΑ

Πρέπει να είσαι λάτρης των Lego, να έχεις άπλετο χρόνο, δημιουργικότητα, καλλιτεχνία και ατελείωτη διάθεση. Μόνο έτσι φτάνεις σε αυτό το αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το Volvo από Lego εμφανίστηκε πρώτη φορά στην εκδήλωση Ecar Expo στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στα τέλη του περασμένου έτους. Κάτοχος και δημιουργός του είναι ο Ντέιβιντ Γκούσταφσον, ο οποίος πέρα από φανατικός της σουηδικής μάρκας, είναι και λάτρης των Lego.

Το Volvo V70 που βλέπετε είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από κομμάτια Lego! Και αν νομίζετε ότι ο δημιουργός έκανε εκπτώσεις στις διαστάσεις ξανασκεφτείτε το, διότι είναι 4,710 μέτρα μήκος, 1,8 μέτρα πλάτος και και 1,490 μέτρα ύψος.

Εμπνεύστηκε τη σχεδίαση από το ίδιο του το αυτοκίνητο, ένα Volvo V70. Φαίνεται πως είναι εξαιρετικά δημιουργικός, αλλά και πως έχει πολύ χρόνο, διότι του πήρε τρία ολόκληρα χρόνια και 350.000 κομμάτια Lego για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα συλλήφθηκε, όταν κέρδισε σε έναν διαγωνισμό 400.000 κομμάτια Lego και σκέφτηκε πως θέλει με αυτά να δημιουργήσει μία ρέπλικα του δικού του Volvo V70.

Είναι μέχρι και σήμερα, το μεγαλύτερο έργο που έχει ολοκληρώσει με Lego, διότι όπως αποδείχθηκε, είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης Lego.

Advertisement

Παρότι μοιάζει λες και είναι κατασκευασμένο μόνο από τουβλάκια, υπάρχουν και κάποια κανονικά μέρη σε αυτό το V70. Πρώτο και βασικότερο είναι το μεταλλικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η κατασκευή και έπειτα οι τροχοί και τα λάστιχα.

Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται, το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί, απλά απομακρυσμένα μέσω χειριστηρίου. Είναι στην ουσία ένα… ηλεκτρικό από Lego, αφού διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα για τον οποίο δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

Τα φώτα σε αυτό το Lego V70 είναι επίσης λειτουργικά, ενώ και ο πίνακας οργάνων είναι εν μέρει λειτουργικός, αφού ο δείκτης κινείται. Ακόμα, οι διακόπτες μπορούν να πατηθούν, ο λεβιές επίσης και το τιμόνι μπορεί κανείς να το στρίψει.

Ο Ντέιβιντ πρόσθεσε ακόμα και την πινακίδα του πραγματικού του Volvo V70. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορεί να το κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους, διότι είναι και παράνομο και επικίνδυνο. Για αυτό, το μεταφέρει μέσω μίας τεράστιας κούτας που τη φορτώνει σε μεγαλύτερα οχήματα.

Advertisement

Το Lego Volvo V70 θα βρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις στη Σουηδία καθ’ όλη τη διάρκεια του ερχόμενου Απριλίου. Μέχρι τότε, ο Γκούσταφσον υπολογίζει να το έχει τελειώσει, διότι δεν είναι ακόμα 100% ολοκληρωμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κατασκευάζεται σαν Lego, αλλά είναι κανονικό βαν!
Ένα… Lego σας μαθαίνει πως να οδηγείτε στο χιόνι! (+video)
Το Volvo V70 άρμα μάχης!