Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Range Rover Classic με 436 ίππους

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Range Rover Classic με 436 ίππους

ΝΕΑ

Ένα Range Rover Classic με 436 ίππους

ΝΕΑ

Ο Αμερικάνος βελτιωτής Legacy Overland φρόντισε το restomod του θρυλικού Range Rover Classic, αναβαθμίζοντάς το τόσο σε εμφάνιση, όσο και στα μηχανικά μέρη.

Advertisement
Advertisement

 

Όποιος θεωρεί τον εαυτό του λάτρη του Range Rover Classic, που έβγαινε στην παραγωγή από το 1970 έως και το 1996, και ειδικότερα της δίθυρης έκδοσης, η εταιρεία βελτιώσεων Legacy Overland φροντίζει να τον αποζημιώσει. Το τελευταίο δημιούργημα της έχει ως βάση το μοντέλο του 1990, το οποίο δέχτηκε αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις. Η σημαντικότερη αυτών βρίσκεται κάτω από το κέλυφος και πιο συγκεκριμένα στη θέση του κινητήρα. Εδώ οι τεχνικοί της εταιρείας από το Κονέκτικατ, τοποθέτησαν στη θέση του εργοστασιακού V8 των 3,9 λίτρων και 180 ίππων το γνωστό μας από την Corvette, ατμοσφαιρικό σύνολο 6,2 λίτρων (LS3), που αποδίδει 436 ίππους και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων 4L85e.

Advertisement
Advertisement

Εκτός του κινητήρα αλλαγές έχουν δεχθεί τόσο το πλαίσιο, με ενισχυμένα εμπρός και πίσω ημιαξόνια και μπιλιοφόρους από χάλυβα υψηλής αντοχής, ενώ έχουν τοποθετηθεί νέοι άξονες, αλλά και νέας τεχνολογίας διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ενισχύσεις έχει δεχθεί και το transfer case, ενώ τα φρένα περιλαμβάνουν τώρα νέους δίσκους υψηλής απόδοσης και αντοχής της Britpart. Για μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου, έχει αναβαθμιστεί η ανάρτηση που περιλαμβάνει heavy-duty ελατήρια, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος κατά 2,5 εκατοστά.

Advertisement

Εξωτερικά το συγκεκριμένο Range Rover Classic είναι βαμμένο με μεταλλικής απόχρωσης πράσινο χρώμα Jade Dark Green, ενώ διαθέτει εμπρός φώτα ομίχλης Hella Rallye 100. Στην καμπίνα κυριαρχούν τα ακριβά υλικά όπως οι δερμάτινες επενδύσεις σε καθίσματα και επενδύσεις θυρών, όπως και το εργοστασιακό ηχοσύστημα της Blaupunkt.