Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα κλασικό Range Rover με ηλεκτρική καρδιά από Tesla

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα κλασικό Range Rover με ηλεκτρική καρδιά από Tesla

ΝΕΑ

Ένα κλασικό Range Rover με ηλεκτρική καρδιά από Tesla

ΝΕΑ

Η East Coast Defender (E.C.D.) είναι γνωστή για τις μετατροπές και τις αναβαθμίσεις παλαιών μοντέλων της Land Rover.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα οι μετατροπές γίνονταν με ισχυρούς V8 της General Motors, όμως πλέον η εταιρεία που εδρεύει στη Φλόριντα χρησιμοποιεί τα ράφια ενός άλλου κατασκευαστή των ΗΠΑ:
Η Tesla παρέχει τα απαραίτητα εξαρτήματα κίνησης για το τελευταίο έργο της που βασίζεται στο Range Rover Classic. Όπερ σημαίνει: Ο θρυλικός Βρετανός, ο πρόγονος όλων των πολυτελών SUV, είναι τώρα διαθέσιμος ως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 456 ίππων προέρχεται από την Καλιφόρνια και αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία 100 khW. Αυτό επιτρέπει ένα 0-100 km/h σε 5,3 δευτερόλεπτα. Η E.C.D. υπολογίζει την αυτονομία στα 354 χιλιόμετρα, ενώ μια πλήρης φόρτιση διαρκεί πέντε ώρες.

Από τεχνικής άποψης, το κλασικό Range Rover έχει επίσης αναβαθμιστεί με ενισχυμένους άξονες και μπλοκέ διαφορικά, καθώς και ένα σύστημα πέδησης που ευνοεί την ανάκτηση ενέργειας. Το πλαίσιο, ωστόσο, παραμένει στην κανονική μορφή, κάτι που δίνει στο Range Rover μια ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα του Kissimmee πέρασε συνολικά 2.200 ώρες εργασίας για την ανακαίνιση του. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά μια πλήρης αποκατάσταση. Το αμάξωμα του λάμπει τώρα σε γυαλιστερό αλπικό λευκό χρώμα. Οι μεταλλικοί προφυλακτήρες και τα αυτορυθμιζόμενα φώτα LED αποτελούν επίσης μέρος της αναβάθμισης. Οι ασημένιοι τροχοί πέντε ακτίνων 18 ιντσών χρησιμοποιούν ελαστικά Continental Cross Contact.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα εμπρός και πίσω καθίσματα, διακόσμηση από σκούρο ξύλο στο ταμπλό και ανοιχτό καφέ δέρμα με διαμάντια. Το στάνταρ τιμόνι είναι τώρα τυλιγμένο σε δέρμα. Επιπλέον, υπάρχουν νέα ψηφιακά όργανα καθώς και σύστημα ψυχαγωγίας.

Advertisement

Το JL Audio-Alpine-System συνδέεται με σύγχρονα ηχεία και ένα subwoofer και προσφέρει συνδεσιμότητα με smartphone μέσω συνδέσεων Bluetooth και USB, καθώς και Apple Car-Play. Η κάμερα οπισθοπορείας στέλνει επίσης τις εικόνες της στην κεντρική οθόνη του αειθαλούς τετρακίνητου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ηλεκτρικά τα επόμενα Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque
To απίστευτο θωρακισμένο Range Rover (+video)
Range Rover Velar PHEV: Με 404 ps και κατανάλωση 2,2 lt/100 km