Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Land Cruiser από άλλο πλανήτη (VIDEO)

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Land Cruiser από άλλο πλανήτη (VIDEO)

ΝΕΑ

Land Cruiser από άλλο πλανήτη (VIDEO)

ΝΕΑ

Η Legacy Overland ειδικεύεται στις κατασκευές του είδους. Αυτή τη φορά, το Land Cruiser της Toyota του 1975, με τον κινητήρα 5,7 lt της GM, γίνεται το απόλυτο restomod.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια αλλαγή στην πρώτη γενιά του Toyota Land Cruiser, του μοντέλου που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην κατηγορία των ικανών εκτός δρόμου αυτοκινήτων παγκοσμίως. Το FJ40 που παρουσιάστηκε το 1960 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι τo 1984 και θεωρείται –δικαίως- ο πρόγονος των Land Cruiser (γι’ αυτό και έχει επικρατήσει να λέγεται έτσι), είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα στην ιστορία της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Η Legacy Overland, έχει ειδίκευση στην ανακατασκευή παλιών αυτοκινήτων, δίνοντάς τους και ένα touch σύγχρονης προσέγγισης. Εν προκειμένω, η χρήση ενός νεότερου ηλικιακά κινητήρα, είναι ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που θέλει να έχει ο κάθε ιδιοκτήτης τέτοιου αυτοκινήτου. Μπροστά μας, έχουμε μια περίπτωση στην οποία έχει χρησιμοποιηθεί ένα V8 σύνολο της GM, με χωρητικότητα 5,7 λίτρων, που όσο να ‘ναι, θα μετακινεί αρκετά άνετα τα 1.500 κιλά του αυτοκινήτου.

Για την τροφοδοσία φροντίζει το σύνολο των καρμπιρατέρ της Weber με ηλεκτρικό τσοκ, που εκτός των άλλων, δίνει και εντυπωσιακό ηχόχρωμα στη λειτουργία του V8. Η ισχύς του –που δεν ανακοινώνεται- μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων. Το χρώμα είναι επιλογή της Legacy Overland και ταιριάζει απόλυτα στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου που έχει έντονα στοιχεία διάθεσης για ανακάλυψη μετά το πέρας της ασφάλτου.

Advertisement

Τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στην προκειμένη περίπτωση, είναι της BF Goodrich με διάσταση 285/75 και φιλοξενούνται σε ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών της OEM. Στις αναβαθμίσεις του αμαξώματος, περιλαμβάνονται και τα φώτα LED εμπρός και πίσω, ενώ δίνει ιδιαίτερο τόνο και απόλυτα ταιριαστό στο χαρακτήρα του μοντέλου, η εγκατάσταση του γρύλου στην εξωτερική μεριά του αυτοκινήτου, δεξιά.

Advertisement

Στην καμπίνα, η Legacy Overland προσφέρει μια επιλογή μαύρου vegan δέρματος για τα καθίσματα αλλά και την επένδυση του ταμπλό, στο οποίο έχει εγκατασταθεί interface κλιματισμού εποχής και είναι ένα ακόμα retro στοιχείο.  Στο ίδιο μήκος κύματος αναφορικά με την αισθητική, είναι και το ηχοσύστημα που διαθέτει 4 μόλις ηχεία, σύνδεση Bluetooth αλλά και θύρα USB για φόρτιση συσκευών. Από εκεί και πέρα, αναβαθμίσεις εμφανίζουν τα φρένα με δίσκους σε όλους τους τροχούς, η ανάρτηση με φύλλα σούστας της Old Man Emu και αμορτισέρ της Terrain Tamer. Το ρεζερβουάρ για το καύσιμο είναι κατασκευή στα μέτρα του αυτοκινήτου, στο οποίο έχει τοποθετηθεί ακόμα και υποβοήθηση για το σύστημα διεύθυνσης.

Advertisement