Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα πρώτης γενιάς Range Rover με cool εμφάνιση

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα πρώτης γενιάς Range Rover με cool εμφάνιση

ΝΕΑ

Ένα πρώτης γενιάς Range Rover με cool εμφάνιση

ΝΕΑ

Ο Βρετανός βελτιωτής Chieftain παίρνει ως βάση το κλασικό Range Rover και το μετατρέπει σε κάτι διαφορετικό.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτης γενιάς Range Rover, που έκανε την επίσημη παρουσίασή του το μακρινό 1970 αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα χαρακτηριστικότερα οχήματα που περικλείουν όλη την κουλτούρα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κάνοντάς την γνωστή σε όλη την Υφήλιο.

Για αρκετούς από τους βελτιωτικούς οίκους, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μία πρώτης τάξεως βάση για να δημιουργήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Τα παραπάνω ασπάζονται με ευλάβεια και οι τεχνικοί της Chieftain, οι οποίοι μας παρουσιάζουν το πιο πρόσφατο μοντέλο τους, το Chieftain Extreme. Για να πάρει σάρκα και οστά το συγκεκριμένο όχημα, η εταιρεία που παρεμπιπτόντως θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες στο θέμα των αναπαλαιωμένων Land Rover, εξέλιξε ένα νέο πλαίσιο πάνω στο οποίο έχουν τοποθετηθεί μία ανεξάρτητη ανάρτηση που παίρνει τη θέση των άκαμπτων αξόνων του αρχέτυπου μοντέλου, όπως και ένα νέο σύστημα πέδησης με δίσκους της AP Racing.

Advertisement
Advertisement

Αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά δεν είναι άλλο από το μοτέρ και το σύστημα τετρακίνησης. Για το πρώτο, η Chieftain τοποθέτησε το προερχόμενο από την GM υπερτροφοδοτούμενο V8 σύνολο LS3 των 6,2 λίτρων, που αποδίδει στην προκειμένη περίπτωση ισχύ 710 ίππους. Την μεταφορά της ισχύος και στους τέσσερις τροχούς έχει αναλάβει ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Επίσημες τιμές επιδόσεων δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά με βάση τα στοιχεία του «βασικού» μοντέλου με τον κινητήρα των 436 ίππων, το Chieftain Extreme θα μπαίνει στα χωράφια των supercars.

Advertisement

Αλλά το Extreme δεν είναι μόνο ουσία, είναι και εμφάνιση. Σε σχέση με το παραδοσιακό Range Rover Classic υπάρχουν νέα, ανασχεδιασμένα τμήματα, όπως για παράδειγμα η εμπρός σε απόχρωση μαύρη ματ μάσκα, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα ή η φωτεινή μπάρα LED. Επίσης η λίστα περιλαμβάνει ελαστικά All-Terrain της BF Goodrich και πλαϊνές διπλές απολήξεις.

Διαβάστε επίσης:
Ηλεκτρικά τα επόμενα Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque
Αναβίωση για το Land Rover Defender
Πρεμιέρα για το Land Rover Defender V8

Advertisement