Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Nissan 350Z σαν… κανένα άλλο! (video)

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Nissan 350Z σαν… κανένα άλλο! (video)

ΝΕΑ

Ένα Nissan 350Z σαν… κανένα άλλο! (video)

ΝΕΑ

Ο λόγος είναι απλούστατος, που τελικά οι δύο τουρμπίνες του βελτιωμένου Nissan 350Z τοποθετήθηκαν στο πίσω τμήμα.

Advertisement
Advertisement

H Nissan εφοδίαζε το 350Ζ της με τον 3.5 V6 ατμοσφαιρικό κινητήρα των λίγο πάνω από 300 ίππους και 363 Nm ροπής. Για κάποιους, αυτές οι τιμές ήταν λίγες, μιας και το εν λόγω μοντέλο μπορούσε να διαχειριστεί εύκολα και υψηλότερη ιπποδύναμη. Γι’ αυτό και στην αγορά υπήρξαν (και υπάρχουν) αρκετά πακέτα βελτίωσης, που χαρίζουν στο σπορ μοντέλο περισσότερο “νεύρο”. Αυτό όμως που παρακολουθούμε στο παρακάτω βίντεο, σίγουρα ξεπερνάει κατά πολύ αυτό που μπορεί να είχαμε στο νου μας.

Το βελτιωμένο Nissan 350Z παρουσιάστηκε σε ένα από τα επεισόδια του That Racing Channel. Το ιαπωνικό μοντέλο φέρει ένα ζευγάρι τουρμπίνες, αλλά εάν περιμένατε να είναι κάπου στο μηχανοστάσιο “κρυμμένες” τότε πέσατε έξω! Τα turbo έχουν τοποθετηθεί εκεί που θα μπορούσε να ήταν ο πίσω προφυλακτήρας. Ο λόγος που έγινε αυτό; Γιατί ήταν πιο φθηνή η κατασκευή, σε σχέση με το να τροποποιηθεί αναλόγως και να δείχνει το 350Ζ πιο… φυσιολογικό. Στην τελική, είναι σχετική η έννοια “φυσιολογικό”.

Η απόδοση του βελτιωμένου συνόλου αγγίζει πάνω από 560 ίππους, γεγονός που φτάνει την απόδοση του εκρηκτικού Nissan GT-R.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά έχει αναβαθμιστεί σε όλα σχεδόν τα τμήματα όπως είναι η ανάρτηση και η πέδηση. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα, τα Brembo που έχει πάνω του, αφαιρέθηκαν από το Jeep Grand Cherokee SRT8. Τέλος, πατάει επάνω σε ειδικά aftermarket ελαστικά της Toyo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι μπορεί να κάνει η Nissan με το e-4ORCE; (video)
Το Nissan 350Z ως… ημιφορτηγό
Όλα τα μυστικά του νέου Nissan Z

Advertisement