Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι μπορεί να κάνει η Nissan με το e-4ORCE; (video)

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι μπορεί να κάνει η Nissan με το e-4ORCE; (video)

Mobility

Τι μπορεί να κάνει η Nissan με το e-4ORCE; (video)

Mobility

H Nissan σκέφτηκε μια τρομερή ιδέα, ώστε να δείξει τη δυνατότητα που έχει το σύστημα e-4ORCE με έναν… απλούστατο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική φίρμα κατασκεύασε έναν δίσκο-διακομιστή, ο οποίος εκτός από το ότι κινείται αυτόνομα έχει τη δυνατότητα να μην ρίξει το περιεχόμενο του δίσκου του κατά το “φρενάρισμα”. Αυτό έγινε με τη βοήθεια του συστήματος e-4ORCE.

Η Nissan είχε ανακοινώσει πριν από δύο χρόνια το σύστημα e-4ORCE, ενώ αργότερα κυκλοφόρησαν κάποια βίντεο στο διαδύκτιο για να δείξουν τα πλεονεκτήματα του συστήματος. Αν νομίζετε όμως ότι η δυνατότητα αυτή που προσφέρει το e-4ORCE μένει μόνο στον δίσκο με… τροχούς, το οποίο δεν ρίχνει το περιεχόμενο κατά το φρενάρισμα, τότε είστε γελασμένοι. Το ίδιο σύστημα υπάρχει και στο επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της Nissan, το Ariya. Στην περίπτωση του τετρακίνητου (και μόνο) Ariya, το σύστημα επεμβαίνει στα φρένα και στους ηλεκτροκινητήρες, ώστε οι επιβάτες να μην νιώθουν καθόλου τη δύναμη της πέδησης και της αδράνειας, δηλαδή παραμένουν σταθεροί στη θέση τους χωρίς να μετακινούνται.

Το Nissan Ariya AWD διαθέτει 4 προγράμματα (έναντι τριών που έχει η δικίνητη έκδοση) και αυτά είναι τα Standard, Sport, ECO και -επιπρόσθετα- Snow. Ένα πλεονέκτημα που έχει το τετρακίνητο Ariya είναι ότι και ο πίσω ηλεκτροκινητήρας βοηθάει στην ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση και την πέδηση, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο στη συνολική αυτονομία του μοντέλου. Να θυμίσουμε ότι το Nissan Ariya θα έχει έκδοση με μέγιστη χωρητικότητας μπαταρία τις 87 kWh (οφέλιμης).

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το υβριδικό Nissan Juke
Δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T Ηybrid 140 PS
Διακριτικά ανανεωμένο το Nissan Leaf