Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Mazda RX-8 με εμφάνιση concept RX-Vision

Ελλάδα 3:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Mazda RX-8 με εμφάνιση concept RX-Vision

ΝΕΑ

Ένα Mazda RX-8 με εμφάνιση concept RX-Vision

ΝΕΑ

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια η Mazda παρουσίασε το εκπληκτικό RX-Vision Concept, δίνοντας μια πρώτη ματιά για το πως θα είναι ένα καινούργιο σπορ αυτοκίνητο. Την εταιρία πρόλαβε μία ομάδα φοιτητών, που το έκαναν πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

 

Το RX-Vision ήταν ένα πρωτότυπο δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή και ήταν ένα δείγμα για το πως μπορεί να είναι ένα sport αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα και με την σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας. Επάνω σε αυτή την ιδέα βασίστηκε μία ομάδα μαθητών από την Ιαπωνία και δημιούργησαν το δικό τους project. Η ομάδα είναι η από το Nihon Automobile College (NATS) για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν μία Toyota 86 (με βάση το φορτηγό Lamborghini Urus Pickup), το Mini-me Acura NSX και πολλά άλλα. Το αυτοκίνητο είναι ένα RX-8 με αμάξωμα εμπνευσμένο από την κομψή σχεδίαση του RX-Vision.

Advertisement
Advertisement

Εμπρός, είναι σχεδόν αδύνατο να δείτε οποιαδήποτε ομοιότητα με το RX-8. Υπάρχει μια νέα μάσκα Mazda με περίγραμμα από χρώμιο παρόμοια με αυτήν του RX-Vision καθώς και νέα φωτιστικά σώματα με καμπύλα φώτα ημέρας LED. Στα πλάγια οι ομοιότητες με κάποια στοιχεία από τo RX-Vision συνεχίζονται με τα  διογκωμένα εμπρόσθια και οπίσθια φτερά. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το πίσω μέρος, όπου θα παρατηρήσετε μια αεροτομή, τέσσερα κυκλικά πίσω φώτα και ένα μεγαλύτερο πίσω παράθυρο.

Το αυτοκίνητο είναι one-off, οπότε σε περίπτωση που αναρωτιέστε, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρείτε τα αξεσουάρ αυτά για το δικό σας RX-8, όμως, υποθέτουμε ότι ορισμένοι κατασκευαστές θα μπορούσαν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μία σειρά από extra στοιχεία.

Advertisement