Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Land Rover Defender για τα 40 χρόνια του Chinook

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Land Rover Defender για τα 40 χρόνια του Chinook

ΝΕΑ

Ένα Land Rover Defender για τα 40 χρόνια του Chinook

ΝΕΑ

Το δημοφιλές ελικόπτερο γιορτάζει τα 40 χρόνια ζωής και οι μηχανικοί της Tecniq σκέφτηκαν να το τιμήσουν με ένα μοναδικό Defender.

Advertisement
Advertisement

Το σκληροπυρηνικό one-off μάλιστα θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το Chinοοκ έχει αποκτήσει εξέχουσα σημασία στην καρδία των πολιτών αλλά και των μηχανικών, αφού έχει φέρει σε πέρας εκατοντάδες αποστολές οποιαδήποτε μορφής και παντός καιρού. Οι μηχανικοί της εταιρείας Tecniq σκέφτηκαν πως δεν θα έπρεπε να περάσουν απαρατήρητα τα 40 χρόνια από το πρώτο Chinook και έπιασαν δουλειά με ένα μοναδικό Land Rover Defender.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ονομάζεται Q40 Defender και εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο V8 turbo ecoboost της Ford με απόδοση που ξεπερνά τους 300 ίππους. Οι επεμβάσεις ωστόσο των μηχανικών έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με το αμάξωμα αφού έχουν προσαρμόσει το πίσω μέρος σε τέτοιο βαθμό ώστε να θυμίζει την ευρυχωρία ενός Chinook, με τα καθίσματα πάντως να εκπέμπουν μεγαλύτερη πολυτέλεια και φινέτσα από το μάχιμο ελικόπτερο.

Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί τομές στο σύστημα διεύθυνσης, την ανάρτηση και το πλαίσιο του ιδιαίτερου SUV. Το Q40 Defender θα μπει σε δημοπρασία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα χρήματα θα πάνε συγκεκριμένα στο Royal Air Forces Association που θα πάρει βαθιά ανάσα έτσι ώστε να συνεχίσει τις… αέρινες περιπέτειες του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγωνιστικό Land Rover Defender για τα 60 χρόνια James Bond
Land Rover Defender με… καρδιά Tesla
Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition στο Σικάγο

Advertisement