Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε πέντε παραλλαγές

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε πέντε παραλλαγές

Mobility

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε πέντε παραλλαγές

Mobility

Πως θα μπορούσε να ήταν ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, αποκλειστικά για χρήση στην πόλη, το πρώτο υπό την αιγίδα της νέας συμμαχίας ανάμεσα στo Γκρουπ PSA και την FCA;

Advertisement
Advertisement

Όταν πριν από 12 μήνες ανακοινώθηκε η συνένωση των FCA Automobiles και του Group PSA αυτόματα δημιουργήθηκε ο τέταρτος όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων παγκοσμίως, με συνολική παραγωγή, για το 2018 ανερχόταν στο ύψος των 7,4 εκατομμυρίων οχημάτων.

Παράλληλα, έλαβε και μία νέα ονομασία, με τον κωδικό Stellantis, ενώ πέραν των μοντέλων που έχουν δημιουργηθεί ξεχωριστά σε κάθε μπράντα, υπάρχει πλέον η απαραίτητη συνεργασία με τον διαμοιρασμό κοινών τμημάτων, όπως πάτωμα, κινητήρες και λοιπά μηχανικά μέρη.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, όσο προχωρά η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, τόσο πιο πιθανή είναι η δημιουργία ενός EV μοντέλου το οποίο θα φέρει στοιχεία από τις πέντε βασικές εταιρείες του νέου Γκρουπ, τις Peugeot, Citroen, Opel, DS και Fiat. Μία πρώτη εικόνα, που αποτελεί ψηφιακή απεικόνιση, μας έρχεται από τα χέρια και τον υπολογιστή του καλλιτέχνη-σχεδιαστή Dejan Hristov. Η πρώτη μας εντύπωση αφορά τις διαφορετικές λεπτομέρειες που φέρει κάθε ένα από αυτά, που απεικονίζουν και την ταυτότητα του εκάστοτε κατασκευαστή. Όπως για παράδειγμα ο εκπρόσωπος της Peugeot, με την χαρακτηριστική εμπρός γρίλια, το αντίστοιχο Fiat με τα «αλά-500» φωτιστικά σώματα, τις πανέμορφες ζάντες ή το Opel με τα φώτα LED σχήματος «C».

Advertisement

Βέβαια, όλα αυτά αποτελούν προς το παρόν δημιουργήματα φαντασίας, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί κάτι πιο συγκεκριμένο από κανέναν κατασκευαστή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ρεκόρ τροχονομικών παραβάσεων

SOS! Ανάρπαστα γίνονται τα παλαιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα

Advertisement

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πινακίδες ΔΟΚ