Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Caterham Seven από την Camal Studio

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Caterham Seven από την Camal Studio

ΝΕΑ

Ένα Caterham Seven από την Camal Studio

ΝΕΑ

Το Caterham Seven, έχει καταγωγή από τα αυθεντικά σπορ Βρετανικά αυτοκίνητα της Lotus, του Colin Chapman, της δεκαετίας του 1950. Για να αλλάξει τα δεδομένα η εταιρία σχεδιασμού Camal, προτείνει ένα rendering μοντέλο, με επιρροές από την Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Η Caterham Seven δέχεται το So-Cal Reworking της δεκαετίας του 1950 από το Camal Studio

Πηγαίνοντας κόντρα στην παράδοση, που θέλει τα Caterham να έχουν το σχέδιο και την φιλοσοφία της Lotus , οι σχεδιαστές της Camal, επηρεάστηκαν από τα Hot Rods της Αμερικής και δημιούργησαν μία So-Cal (με κουλτούρα από την Καλιφόρνια) παραλλαγή τους.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο ονομάζεται Super**GA, βασίζεται στο σκληροπυρηνικό πλαίσιο του Caterham 485 και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα Ford Duratec 2,0 λίτρων που αποδίδει 240 ίππους. Όμως στο Super**GA είναι η ριζική ανανέωση στην εμφάνιση, που αλλάζει τα δεδομένα.

Το Camal διατηρεί τον μπροστινό άξονα, με τους ακάλυπτους τροχούς του Caterham (τώρα στις 20 ίντσες), που δείχνει την πλήρη διάταξη των αναρτήσεων με διπλά ψαλίδια. Μία προσεγμένη λεπτομέρεια είναι οι μπροστινές μονάδες φωτισμού, που ξεφυτρώνουν από τις… πλήμνες των τροχών, ενώ το μεγάλο τετράγωνο άνοιγμα της μάσκας πλαισιώνεται επίσης από μια ελαφριά μπάρα.

Advertisement

Αντίθετα, οι πίσω τροχοί είναι ολοκληρωτικά καλυμμένοι. Tο στενό ρύγχος και το φαρδύ πίσω μέρος… είναι δεμένα μεταξύ τους με ένα γιγαντιαίο υπόστρωμα από ανθρακονήματα από το οποίο βγαίνουν ένα ζευγάρι τελικά εξατμίσεων. Αφού εξαφανιστεί κάτω από τον πίσω άξονα, το υπόστρωμα, εμφανίζεται ξανά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ως ένας τεράστιος διαχύτης, με τα δύο πτερύγια του να φαίνονται έντονα. Ανάμεσά τους υπάρχει μια οβάλ φωτεινή μονάδα με ομόκεντρους δακτυλίους.

Στο πλάι (όπως και στα Seven δεν υπάρχουν πόρτες), ενώ το παρμπρίζ είναι ένα όπως στα speedster για… την αισθητική και μόνο. Κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα κράνος για να διασκεδάσετε κινούμενοι με… σοβαρή ταχύτητα.

Advertisement

Το ταμπλό διαθέτει ένα ζευγάρι ψηφιακών καντράν και μια πολύ μεγαλύτερη ψηφιακή οθόνη που κάνει το Seven να μοιάζει διαστημόπλοιο. Όμως το πραγματικό σημείο συζήτησης είναι η ημιδιαφανής επιφάνεια στο τούνελ μετάδοσης που δίνει στους επιβάτες μια εικόνα από τον μηχανισμό αλλαγής ταχυτήτων και την μπουκάλα NOS.

Tο Super**GA υπάρχει μόνο ως μια σειρά από ψηφιακά renders, αλλά η Camal λέει ότι το όχημα έχει σχεδιαστεί για παραγωγή περιορισμένης σειράς. Ένα έτοιμο αυτοκίνητο θα κοστίζει 300.000 € συν φόρους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Caterham Seven με κινητήρα 660 κυβικών!
Η Caterham πέρασε σε ιαπωνικά χέρια
Caterham Super Seven: Η χαρά της οδήγησης έχει μόλις 135 ίππους