Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Caterham Seven με κινητήρα 660 κυβικών!

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Caterham Seven με κινητήρα 660 κυβικών!

ΝΕΑ

Caterham Seven με κινητήρα 660 κυβικών!

ΝΕΑ

Η Caterham μετατρέπει το Seven σε ένα κανονικό Kei Car, μειώνοντας το πλάτος του και βάζοντας κινητήρα 660 κ.εκ. δημιουργώντας τη μικρότερη έκδοση στην ιστορία του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Μετά την εξαγορά της Caterham από την VT Holdings, εισαγωγική των Seven στην Ιαπωνία τα τελευταία 12 χρόνια, το Βρετανικό μοντέλο γίνεται μικρότερο.

Στη νέα του έκδοση, το Βρετανικό σπορ μοντέλο είναι μικρότερο, ελαφρύτερο και λιγότερο ισχυρό, μια και ο κινητήρας του έχει χωρητικότητα 660 κυβικά εκατοστά. Με την ονομασία Seven 170, τώρα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για τα kei cars στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου. Το Seven 170 είναι 105 χιλιοστά μικρότερο σε πλάτος από όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας του, ενώ ζυγίζει ελάχιστα πάνω από 440 κιλά.

Για την κίνησή του φροντίζει ένας turbo κινητήρας 660 κ.εκ. κατασκευασμένος από τη Suzuki, ο οποίος αποδίδει 85 ίππους και 116 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κάνει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα υπόθεση που διαρκεί 6,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Η τελική ταχύτητα του Seven 170 είναι 160 χλμ./ώρα και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, οι εκπομπές CO2 είναι περιορισμένες στα 109 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Η επίδοσή του αυτή σε ότι έχει να κάνει με τις εκπομπές CO2, το κατατάσσει μεταξύ των πιο «πράσινων» προτάσεων της αγοράς. Η τιμή αγοράς του στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 26.750 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται ηλεκτρικό Caterham Seven
Η Caterham πέρασε σε ιαπωνικά χέρια
Caterham Super Seven: Η χαρά της οδήγησης έχει μόλις 135 ίππους

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement