Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα… αγωνιστικό γλυπτό για τη UNICEF

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα… αγωνιστικό γλυπτό για τη UNICEF

ΝΕΑ

Ένα… αγωνιστικό γλυπτό για τη UNICEF

ΝΕΑ

Τόσο ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε, όσο και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, κάνουν αυτό το έργο ξεχωριστό.

Advertisement
Advertisement

Ένα γλυπτό πλάτους 2,5 μέτρων, κατασκευασμένο από σπασμένα κομμάτια αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula E, έχει σκοπό να αντιπροσωπεύει την κυκλική κατασκευή και τον κεντρικό ρόλο που παίζουν τα παιδιά, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε και ανακυκλώστε. Οι τρεις αρχές της πλανητικής πράξεως παραμένουν τόσο αληθινές σήμερα, όσο ήταν όταν τις μάθατε ως παιδί.

Η Formula E προσπαθεί να ενσωματώσει αυτές τις αρχές και να τις διδάξει σε μια νέα γενιά, με ένα γλυπτό φτιαγμένο από παλιά, σπασμένα μέρη της τελευταίας φουρνιάς αγωνιστικών αυτοκινήτων της.

Advertisement
Advertisement

Το έργο τέχνης σμιλεύτηκε από τον Βρετανό Τσαρλς Έλιοτ, χρησιμοποιώντας μέρη που δώρισε καθεμία από τις 11 ομάδες που διαγωνίστηκαν στη σεζόν 2022 της Formula E. Το μέσο (σπασμένα μέρη) προορίζεται να τονίσει τη σημασία ενός κυκλικού συστήματος κατασκευής.

Το γλυπτό έχει διάμετρο 2,5 μέτρα και αποκαλύφθηκε στον τελικό της Formula E αυτής της σεζόν, στο Λονδίνο. Μια ημιτελής υδρόγειος σφαίρα καλύπτεται από 11 φιγούρες, που αντιπροσωπεύουν τις ομάδες που αγωνίζονται στο θεσμό.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση πρόκειται να δημοπρατηθούν σε έναν συλλέκτη έργων τέχνης ή σε λάτρη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα διατεθούν στο Ταμείο Ασφαλούς και Υγιεινού Περιβάλλοντος της UNICEF.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Βήμα τίτλου για Ντένις! (+video)
Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)
Formula e: Ιστορική νίκη για την Maserati στην Τζακάρτα! (+video)