Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι φοβάται ο Elon Musk για το μέλλον της Tesla;

Ελλάδα 17:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι φοβάται ο Elon Musk για το μέλλον της Tesla;

Mobility

Τι φοβάται ο Elon Musk για το μέλλον της Tesla;

Mobility

Η διπλή κρίση της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών και των δια θαλάσσης μεταφορών, είναι οι ιδιαιτερότητες που εμποδίζουν την Tesla Inc. να διατηρήσει την αύξηση των πωλήσεων άνω του 50%, σύμφωνα με τον Elon Musk.

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη ημιαγωγών και οι δυσκολίες στις μεταφορές, είναι τα δύο χαρακτηριστικά της περιόδου που ο Elon Musk φοβάται ως ανασταλτικούς παράγοντες για το μέλλον της Tesla.

«Περάσαμε μια φανταστική χρονιά, είχαμε ρεκόρ παραδόσεων οχημάτων», δήλωσε ο Musk στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της Tesla στο Texas. «Φαίνεται ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να διατηρήσουμε την ανοδική μας πορεία. Βασικά, αν μπορέσουμε να έχουμε ημιαγωγούς, μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η έλλειψη θα μετριαστεί σύντομα αλλά αισθάνομαι σίγουρος ότι θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την ανοδική μας πορεία για αρκετό καιρό».

Advertisement
Advertisement

«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στο τρίτο τρίμηνο ήταν η δυσκολία στην αποστολή των παραγγελιών με τα καράβια. Υπήρχε τεράστια έλλειψη πλοίων και επηρεάστηκαν οι μεταφορές». Βέβαια, προς το παρόν, η έλλειψη των ημιαγωγών δεν φαίνεται να επιβραδύνει την Tesla, τουλάχιστον όχι ακόμα. Η εταιρεία πριν λίγες ημέρες ανέφερε ρεκόρ παραδόσεων 241.300 αυτοκινήτων παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 201.250 μονάδων που είχε σημειωθεί το δεύτερο τρίμηνο.

Οι αριθμοί της Tesla σε σχέση με τους αντίστοιχους της υπόλοιπης βιομηχανίας, είναι εξαιρετικοί, παρά το γεγονός πως –όπως παραδέχτηκε κι ο Musk– η σημαντική πίεση των ελλείψεων, έφερε την προσωρινή αύξηση του κόστους που έχει φτάσει και στους πελάτες. Μπορεί να περάσουν τουλάχιστον 12 μήνες πριν αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα αλλά ο Musk δηλώνει αισιόδοξος πως το 2023 θα έχει ομαλοποιηθεί τελείως η κατάσταση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος και ακριβός μπελάς για Tesla και Elon Musk
Elon Musk: Γελάει με την προοπτική μιας αυτόνομης Ferrari
Rivian: Αυτονομία με 480 ευρώ το μήνα

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement