Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έλλειψη ημιαγωγών. Ήρθε για να μείνει;

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έλλειψη ημιαγωγών. Ήρθε για να μείνει;

ΝΕΑ

Έλλειψη ημιαγωγών. Ήρθε για να μείνει;

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, τουλάχιστον αυτό αναφέρουν αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όταν ήδη προετοιμάζονται για ακόμα μια δύσκολη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη των ημιαγωγών (chips) είναι ένα γεγονός που ταλανίζει εδώ και πολύ καιρό τον χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο. Αρκετές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που προετοιμάζονται για άλλη μια δύσκολη χρονιά, καθώς το περιορισμένο απόθεμα είναι πιθανό να υπάρχει και για το 2023.

Αν και υπήρχαν ενδείξεις ότι το δεύτερο μισό του έτους τα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί, ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι ακριβώς έτσι. Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πιο αισιόδοξες από άλλες, αλλά στο τέλος της ημέρας σχεδόν όλες (εκτός της Tesla) καταλήγουν να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στην ζήτηση των αυτοκινήτων.

Πρόσφατα, η Nissan παραδέχτηκε την αλήθεια, λέγοντας ότι τα η έλλειψη των chips δεν θα εξαφανιστεί από τη μία μέρα στην άλλη. Ο αγώνας είναι εδώ και θα δίνεται κάθε μέρα, υπογράφοντας τη νέα κανονικότητα των πραγμάτων.

Advertisement
Advertisement

Με άλλα λόγια, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει ότι τα προβλήματα αυτά θα υπάρχουν -τουλάχιστον για την ίδια- μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η Intel, η οποία εικάζει ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει μέχρι τουλάχιστον και το 2024. Για να το λέει η Intel, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευαστών ημιαγωγών, ίσως κάτι να ξέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan: Το πρόβλημα με τα chips είναι ακόμα στην αρχή του
Ακριβότερα τα chips, ακριβότερα και τα αυτοκίνητα
H έλλειψη chips σταματά την παραγωγή της Subaru