Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H έλλειψη chips σταματά την παραγωγή της Subaru

Ελλάδα 7:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H έλλειψη chips σταματά την παραγωγή της Subaru

ΝΕΑ

H έλλειψη chips σταματά την παραγωγή της Subaru

ΝΕΑ

Η Subaru θα διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου της στην Ιαπωνία, λόγω έλλειψης chips που παρατηρείται εδώ και καιρό στην αγορά του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Για περισσότερες από δύο εβδομάδες θα διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου της στο Yajima η Subaru, μέχρι να αποκατασταθεί η αλυσίδα τροφοδοσίας των chips.

Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιό του Yajima στο νομό Gunma για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το εργοστάσιο κατασκευάζει Outback και Forester και το κλείσιμό του, αναμένεται να μειώσει τον όγκο της παραγωγής της μάρκας κατά περίπου 10.000 μονάδες. Η Nikkei Asia αναφέρει ότι μία από τις γραμμές παραγωγής θα είναι σε αδράνεια για 13 εργάσιμες ημέρες, ενώ η άλλη θα είναι σε αδράνεια για οκτώ εργάσιμες ημέρες. Η Subaru αναμένει να προμηθευτεί τα απαραίτητα τσιπ για την επανεκκίνηση της παραγωγής έως τις 10 Μαΐου. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο κύριο εργοστάσιό της στο Gunma που διαθέτει μία μόνο γραμμή συναρμολόγησης.

Advertisement
Advertisement

Η κατασκευάστρια εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η μείωση της παραγωγής δεν σχετίζεται με την πυρκαγιά της 19ης Μαρτίου που έπληξε την Renesas Electronics, επιδεινώνοντας την έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο των chips. Τα νέα για τη Subaru και την επιβεβλημένη αναστολή της παραγωγής, έρχονται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της Suzuki ότι θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή σε δύο από τα τρία εργοστάσια αυτοκινήτων της στην Ιαπωνία λόγω της ίδιας ακριβώς έλλειψης. Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας από τις αρχές του έτους και αξίζει να θυμίσουμε πως για το λόγο αυτό και η Ford θα σταματήσει προσωρινά ή θα επιβραδύνει την παραγωγή σε έξι εργοστάσια σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε ακόμα:
Νέο Subaru Outback για την Ευρώπη
Subaru και Toyota αποκαλύπτουν το νέο τους δημιούργημα
Μέσα στο 2021 το νέο Subaru WRX