Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: Το πρόβλημα με τα chips είναι ακόμα στην αρχή του

Ελλάδα 23:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan: Το πρόβλημα με τα chips είναι ακόμα στην αρχή του

ΝΕΑ

Nissan: Το πρόβλημα με τα chips είναι ακόμα στην αρχή του

ΝΕΑ

Το αφεντικό της Nissan, Makoto Uchida μίλησε πρόσφατα για το μέλλον της εταιρείας και υπογράμμισε ορισμένα σημεία- κλειδιά που αφορούν στο άμεσο μέλλον της Ιαπωνικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το αφεντικό της Nissan, Makoto Uchida, τοποθετήθηκε για το μέλλον της εταιρείας σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και όχι μόνο.

Εδώ και δύο χρόνια, από τότε που η Nissan έχει βάλει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Makoto Uchida αντικαθιστώντας τον Carlos Ghosn, γίνεται μια προσπάθεια ανάκαμψης, μια και σε οικονομικό επίπεδο, το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει ο Ghosn ήταν τεράστιο. Η αναδιοργάνωση που επέβαλλε ο Uchida θα επιτρέψει στη Nissan φέτος να «γυρίσει» στην κερδοφορία.

Tαυτόχρονα, «τρέχει» και το project της επέκτασης της γκάμας με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στο οποίο περιλαμβάνεται η επένδυση του 1 δις λιρών στο Sunderland, καθώς και η εξέλιξη του νέου crossover με το οποίο θα αντικατασταθεί το Leaf. Για το άμεσο μέλλον, ο Uchida αναφέρει πως οι μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο θα είναι το επόμενο μεγάλο concept για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Αυτές είναι που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά για τη μείωση του κόστους που θα κάνει τα αυτοκίνητα ανταγωνιστικότερα και πιο προσιτά σε ευρύτερο κοινό. Σε ότι αφορά το μεγάλο θέμα της τρέχουσας περιόδου που δεν είναι άλλο από την έλλειψη των ημιαγωγών, ο Uchida θεωρεί πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της κρίσης αυτού του είδους των ελλείψεων.

Για να προχωρήσει η Nissan προς τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, ο Uchida αναγνωρίζει ως πολύ σημαντικό βήμα την εξέλιξη της ιδιόκτητης εφοδιαστικής αλυσίδας. Με τον τρόπο αυτό, πρόβλημα όπως αυτό με τους ημιαγωγούς που απασχολεί το σύνολο της αγοράς, δεν θα προκαλέσει καθυστερήσεις στο μέλλον και θα είναι μια κατάσταση πολύ πιο ελεγχόμενη τουλάχιστον για τη Nissan και τους «συμμάχους»- Renault- Mitsubishi.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο «καυτό» μπορεί να είναι ένα υβριδικό Nissan GT-R;
Nissan Navara για τον δήμο Δυτ. Λέσβου
Το καινούργιο Nissan Leaf θα αλλάξει στυλ

Advertisement

 

 

 

Advertisement